ΑρχικήΕπικαιρότηταΓεωργαντάς: «8.150 υγειονομικοί έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό σε 3 μέρες»

Γεωργαντάς: «8.150 υγειονομικοί έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό σε 3 μέρες»

Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται τα ραντεβού για εμβολιασμό τις τελευταίες 10 μέρες, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά.

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, ενημέρωσε πως πάνω από 200.000 ραντεβού έχουν κλειστεί τις τελευταίες μέρες, εκ των οποίων 8.150 υγειονομικοί. Ταυτόχρονα σημειώνει πως σήμερα οι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μια δόση θα ξεπεράσουν τα έξι εκατομμύρια, την ώρα που 5,7 εκατομμύρια είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Επίσης τόνισε την ανάγκη να εμβολιαστούν ακόμα περισσότεροι μιας και η μετάλλαξη Δέλτα κοντεύει να επικρατήσει.

Από την ώρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στα σπίτια, έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 5.000, ενώ από την άλλη εβδομάδα ξεκινάνε και οι εμβολιασμοί από τους ιδιώτες γιατρούς.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας

Ο κ. Γεωργαντάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, σημειώνοντας ότι οι σχετικές σκέψεις αφορούν τον δημόσιο τομέα.

Τόνισε πάντως ότι η πορεία των επόμενων εβδομάδων θα καθορίσει τις όποιες αποφάσεις.

Στο ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανέφερε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας πέραν των κλάδων υγείας και πρόνοιας βρίσκεται υπό συζήτηση.