ΑρχικήΕπικαιρότηταΓεροτζιάφας: «Το αποτέλεσμα των μέτρων που ανακοινώθηκαν θα το δούμε τον Φεβρουάριο»

Γεροτζιάφας: «Το αποτέλεσμα των μέτρων που ανακοινώθηκαν θα το δούμε τον Φεβρουάριο»

Στο Action24 και την εκπομπή «Evening Report» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, ήταν καλεσμένος ο καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής της Σορβόννης. Γρηγόρης Γεροτζιαφάς.

Σχολιάζοντας το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε τόνισε «Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός πιέζουν ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί πριν το πέμπτο κύμα, αυτό σημαίνει ότι θα έχουν αποτέλεσμα τον Φεβρουάριο», ενώ τα σύγκρινε και με τα μέτρα της Γαλλίας αναφέροντας « Είναι παρόμοια μέτρα με της Γαλλίας, αλλά η διαφορά είναι ότι στη Γαλλία ξεκινάμε με ποσοστό 88% εμβολιασμού στους άνω των 12 ετών».

Ο κύριος Γεροτζιαφάς έδωσε και το δικό του στίγμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θέτοντας 3 άξονες «Η αντιμετώπιση της πανδημίας αντιμετωπίζεται σε 3 άξονες: μαζικός εμβολιασμός, συστηματική ιχνηλάτηση και περίθαλψη από τις πρώτες μέρες, όταν ακόμα τα κρούσματα βρίσκονται στο σπίτι». Παράλληλα μιλώντας για τα νοσοκομεία της χώρας είπε πως έχουν φτάσει στα όριά τους «Τα νοσοκομεία στην Ελλάδα είναι σε κορεσμό και τα κρεβάτια είναι κατειλημμένα από ανθρώπους που θα βρίσκονται εκεί για 15 μέρες. Άρα υπάρχει πρόβλημα με επόμενες εισαγωγές ασθενών».

Τέλος, εξήγησε και τους λόγους που στην Ελλάδα έχουμε αυξημένους θανάτους «Οι θάνατοι είναι αυξημένοι στην Ελλάδα γιατί το προσωπικό έχει εξαντληθεί, το σύστημα είναι σε κατάρρευση και άρα η ποιότητα παροχής υπηρεσιών είναι υποδεέστερη. Επίσης, στην Ελλάδα οι νοσούντες νοσηλεύονται πολύ αργά, αργούν να πάνε στα νοσοκομεία, πρέπει να γίνεται παρακολούθηση από γιατρούς όσο είναι ακόμα σπίτι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ