Γεύμα Μητσοτάκη-Πομπέο στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού

12 mins read

Γεύμα εργασίας παραχώρησε στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι δύο άνδρες συζητούν σε φιλικό κλίμα αρχικά έξω από το πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού και στη συνέχεια στο τραπέζι, στο οποίο είναι τοποθετημένη μία εντυπωσιακή ανθοσύνθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού του γεύματος εργασίας περιλαμβάνει χωριάτικη σαλάτα, ντολμαδάκια, καλτσούνια κρητικά, γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι και τριμμένο κρητικό τυρί, κέικ σοκολάτας, τσικουδιά, λευκό και κόκκινο κρασί.
Σημειώνεται ότι στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επισκέφθηκαν σήμερα τη βάση της Σούδας και στη συνέχεια ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών στην 115 Πτέρυγα Μάχης και δηλώσεις στα ΜΜΕ, στις οποίες ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προσυπογράφει «τη δήλωση του κ. Πομπέο ότι οι σχέσεις των δύο χωρών μας δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές και παραγωγικές όσο είναι σήμερα».
Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός φιλοξενεί στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά τον Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του.
Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υποδέχθηκαν χθες στις 20.45 τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του Σούζαν Πομπέο, στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι κ. Μητσοτάκης και Πομπέο συζήτησαν για λίγο στη βεράντα του σπιτιού με θέα το λιμάνι της Σούδας, ενώ το μενού ήταν ελαφρύ με κρητικές λιχουδιές, πατροπαράδοτα καλτσούνια, ζυμωτά παξιμάδια, ντόπια γραβιέρα και ρακή.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα