Γεωργιάδης: «Νέα μέτρα αν χρειαστεί, ακόμη και μέσα στην εβδομάδα»

8 mins read

Στην Αττική δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού, υπογράμμισε σήμερα το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
Επισήμανε δε πως «ο λόγος που ελήφθησαν τα νέα μετρά για τις αγορές στα καταστήματα στις κόκκινες περιοχές, όπως η Αττική, είναι για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ακόμη ότι τα κοσμηματοπωλεία -με βάση την εισήγηση των ειδικών- θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος. Σημείωσε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο τού ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. Προσέθεσε ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.
Ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλιδη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα.
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά, και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments

Τελευταία Νέα