ΑρχικήΕπικαιρότηταΓια 40 εγκλωβισμένους σε συντρίμμια της Αντιόχειας θα επιχειρήσει η ΕΜΑΚ

Για 40 εγκλωβισμένους σε συντρίμμια της Αντιόχειας θα επιχειρήσει η ΕΜΑΚ

Στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» μίλησε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ο οποίος ενημέρωσε για το που επιχειρεί η ΕΜΑΚ στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κύριος Αρτοποιός «Βρισκόμασταν 6 χιλιόμετρα από το Χατάι. Πρόκειται για μια ισοπέδωση πολλών κτιρίων, υπάρχουν τρομερές καταστροφές. Υπήρχαν διαδικαστικά θέματα με την πολιτική προστασία της Τουρκίας. Ευτυχώς ξεπεράστηκαν. Ζητήσαμε να μας διαθέσουν δύο βανάκια μεταφοράς προσωπικού, καθώς έχουμε χωριστεί σε δυο 8αδες και μαζί με τα σκυλιά να επιχειρήσουμε».

Παράλληλα επανέλαβε ακόμα μια φορά για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, καθώς επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, με πολικό ψύχος. Επίσης τόνισε πως «Το σημείο που έχει κατασκηνώσει η Ελληνική ομάδα, είναι ένα ασφαλές σημείο. Το πρόβλημά μας είναι να μεταφερθούμε στα σημεία που γίνονται επιχειρήσεις απεγκλωβισμού».

Τέλος μίλησε και για τους συγγενείς των εγκλωβισμένων «Μας έχουν πλησιάσει και μας έχουν δώσει πάνω από 40 στίγματα και βάση αυτών θα επιχειρήσουμε. Αυτή την ώρα θα διεξαχθεί μια πολύ δύσκολη διασωστική επιχείρηση. Έχουμε ζητήσει από τους συναδέλφους να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς έχουμε ακόμα μετασεισμούς. Οι υποδομές είναι κατεστραμμένες. Εμείς θα επιχειρήσουμε μαζί με 80 Ελβετούς διασώστες και κάποιους Ιταλούς».