Γιαμαρέλλου: «Ασφαλώς και συνεχίζω να κοινωνώ – Ή πιστεύεις ή δεν πιστεύεις»

13 mins read

Για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, την πιθανή άρση του lockdown, τα Χριστούγεννα καθώς και την Θεία Κοινωνία μίλησε η καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου μιλώντας στο Mega.

Ειδικότερα, όπως η ίδια ανέφερε, από τα δεδομένα στο τέλος της εβδομάδας θα φανούν τα αποτελέσματα του lockdown, προσθέτοντας πως «κρατάμε την αισιοδοξία μας μήπως δούμε μείωση των κρουσμάτων».   

«Σκεφτείτε τον ενθουσιασμό του Έλληνα μόλις δει ότι έπεσαν τα κρούσματα. Πόσο θα χαλαρώσει. Επομένως, χαλαρώνω το lockdown, δεν σημαίνει ότι χαλαρώνω τα μέτρα», τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως από τον αριθμό των κρουσμάτων θα φανεί πόσο θα διαρκέσει.

«Θα φτάσει τις 10 Δεκέμβρη, τα μέσα Δεκέμβρη; Εξαρτάται από τους αριθμούς και τους επιδημιολόγους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εντάξει όμως. Θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκα μέσα έξω, να αποφεύγουμε τους συγχρωτισμούς. Έχουμε ελπίδα να τα καταφέρουμε. Όλα θα εξαρτηθούν στο τέλος αυτής της εβδομάδας», επεσήμανε.

Η καθηγήτρια Παθολογίας, Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας επανέλαβε μάλιστα ότι για να γίνει χαλάρωση και «όχι κατάργηση» του lockdown, τα κρούσματα σε όλη τη χώρα πρέπει να είναι 500, ενώ χαρακτήρισε ως πιθανό το σενάριο να ισχύσουν πιο αυστηρά μέτρα στην βόρεια Ελλάδα λόγω της σφοδρότητας που πλήττεται από τον κορωνοϊό

Αναφορικά με τον εορτασμό των Χριστουγέννων σημείωσε ότι «αν είμαστε συνεπείς θα μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα με την οικογένειά μας. Να μαζευτούμε με την οικογένειά μας και τους στενότερους φίλους μας».   

Ακόμη, ερωτηθείσα για τους ιεράρχες που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό, είπε ότι «το θέμα της μάσκας ήταν πρόβλημα εκεί. Είτε είσαι αρχιερέας είτε αρχιεπίσκοπος, κινδυνεύεις εξίσου. Όλοι να φοράμε μάσκα», ενώ σημείωσε πως η ίδια συνεχίζει κανονικά τη Θεία Κοινωνία.   

Χαρακτηριστικά είπε: «Ασφαλώς. Ούτε συζήτηση. Μιλάμε μόνο για την Αγία Κοινωνία. Το μεγαλύτερο μυστήριο. Ή πιστεύεις ότι είναι το μυστήριο και δεν μεταδίδεται ή δεν το πιστεύεις».

Facebook Comments