ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιαμαρέλλου: «Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει»

Γιαμαρέλλου: «Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει»

Η καθηγήτρια Παθολογίας και Λοιμωξωλογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, Ελένη Γιαμαρέλλου, δήλωσε «με σιγουριά ότι είναι ασφαλής η θεία κοινωνία».

Η κ. Γιαμαρέλλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ρωτήθηκε αν θα πάει στην εκκλησία και αν θα κοινωνήσει, με την ίδια να απαντά «θα πάω στην εκκλησία την Κυριακή και θα μεταλάβω», ενώ πρόσθεσε «η Θεία Ευχαριστία είναι το μεγαλύτερο μυστήριο και πιστεύω ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν και συμμετέχουν σε αυτό είναι οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο. Είναι κάτι που υπερβαίνει και τον νου μας, τις απόψεις μας, τις σκέψεις μας και μας προφυλάσσει και στην υγεία μας».

Ερωτηθείσα για το αν μπορεί να πει στους πολίτες, αν θα κολλήσουν λαμβάνοντας την Θεία Κοινωνία, απάντησε «εγώ το λέω και το πιστεύω, δεν θα κολλήσουν» και συμπλήρωσε «εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης, είναι η έννοια του μυστηρίου, η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως, ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις αν φοβάσαι. Κάνεις τον σταυρό σου και προχωρείς».

Διευκρίνισε δε ότι «όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο μυστήριο. Επομένως, δεν υπάρχει κίνδυνος για κορωνοϊό, όπως δεν υπάρχει για κανένα άλλο μικρόβιο».

Ένας ενδεικτικός διάλογος μεταξύ των δημοσιογράφων και της λοιμωξιολόγου:

-Δηλαδή, λέτε ότι όποιος κοινωνήσει δεν θα κολλήσει;

-Κοιτάξτε, δεν ξέρω εάν την επόμενη μέρα πάει κάποιος κάπου αλλού και κολλήσει και ενοχοποιήσει τη Θεία Κοινωνία.

Μάλιστα, η κ. Γιαμαρέλλου σημείωσε «το ξέρετε ότι τότε που είχαμε τους λεπρούς στην Ελλάδα, οι ιερείς κοινωνούσαν τους λεπρούς και μετά κοινωνούσαν άνθρωποι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε;», τονίζοντας ότι «αυτό δεν το λέω για απόδειξη, δεν χρειαζόμαστε καμία απολύτως απόδειξη».

Ακόμη, όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής της υπενθύμισαν ένα από τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα, ήταν προερχόμενα από επισκέπτες στους Αγίους Τόπους, με την καθηγήτρια Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας να απαντά «Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Κι εκείνος που πάει να περάσει στην εκκλησία, μπορεί αν περάσει Covid-19. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο».

Επιπλέον, ερωτηθείσα για μικρόβια που εντοπιστεί στη Θεία Κοινωνία, επανέλαβε «Όχι, στην Αγία Κοινωνία ποτέ τίποτα» και πρόσθεσε «όσο μπορώ υπεύθυνα να το λέω, πηγαίνοντας κάποιος στην εκκλησία, δεν θα κολλήσει κορωνοϊό από την Θεία Κοινωνία».