ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιάννης Καλλιάνος: «Έχω μια μικρή ανησυχία βλέποντας τα νεότερα τρεξίματα των μοντέλων»-...

Γιάννης Καλλιάνος: «Έχω μια μικρή ανησυχία βλέποντας τα νεότερα τρεξίματα των μοντέλων»- Τι θα γίνει τη νύχτα

Δεν κρύβει την ανησυχία του για την εξέλιξη του καιρού ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος.

Σε ανάρτησή του αναφέρει ότι τα νεότερα στοιχεία από τα καιρικά μοντέλα δείχνουν ότι η κακοκαιρία θα έρθει πιο ισχυρή από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλλιάνος αναφέρει: “Έχω μια μικρή ανησυχία βλέποντας τα νεότερα τρεξίματα των μοντέλων. Σύμφωνα με τα νεότερα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων, σχεδόν όλα (όπως φαίνεται στους χάρτες που σας παραθέτω), εναρμονίζονται με το σενάριο ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.
Περιοχές όπως η ανατολική και νότια Θεσσαλία, η Βόρεια Εύβοια και οι Σποράδες φαίνεται ότι θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι αύριο το πρωί. Συγκεκριμένα, η περιοχή της ανατολικής Θεσσαλίας (Πήλιο και η ευρύτερη περιοχή) πιθανότατα να δεχθεί ακόμα και πάνω από 100-120 χιλιοστά βροχής μέσα σε λίγες ώρες. Ας συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι μέσα στη νύχτα θα πνέουν και ισχυροί άνεμοι εκεί.
Τα στοιχεία αναφέρουν ότι μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο, περίπου 450-500 χιλιοστά βροχής σημειώνονται στην ανατολική Θεσσαλία. Οπότε βγάζετε τα συμπεράσματα σας αν σήμερα σημειωθούν σε λίγες ώρες πάνω από 100-120 χιλιοστά.
Είναι από τις φορές που εύχομαι να αποτύχουν παταγωδώς όλα τα μοντέλα γιατί αναφερόμαστε σε ήδη πληγείσες περιοχές.
Επίσης δεν σημαίνει ότι μόνο στη Θεσσαλία θα βρέξει πολύ. Τοπικά έντονα φαινόμενα που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε πλημμύρες μπορεί να υπάρξουν και στα Επτάνησα, στη δυτική Στερεά, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θράκη και αργότερα στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην Αττική θα βρέξει τις επόμενες ώρες και πιθανότατα θα έχουμε και πέρασμα καταιγίδων από το νομό το βράδυ. Δεν φαίνεται όμως ότι θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές του νομού.”

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ

Πάντως, εδώ και λίγη ώρα ήχησε το 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη