Γιατί είναι ακόμα ανοιχτό το ορφανοτροφείο-κολαστήριο; Η απάντηση της Δόμνας Μιχαηλίδου

11 mins read

Στο ορφανοτροφείο – κολαστήριο για τα παιδιά και στα όσα φρικτά συνέβαιναν εκεί, αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στον SKAI, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της καταγγελίας όπως, οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών 7 με 11 ετών παρουσία εργαζομένων και η αποθήκη-τιμωρητήριο, όπως περιέγραψε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εργασίας, είπε:

“Η καταγγελία αυτή είχε φθάσει στο ΔΣ του φορέα από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Τα γνώριζε (σσ όσα συνέβαιναν) και η διοίκηση, όπως φαίνεται, γιατί μπορεί κάποιος να πει ότι τα ήξεραν μόνο κάποιοι εργαζόμενοι.

Δεν είχαν ενημερωθεί οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, ο εισαγγελέας.

Το Ιδρυμα αυτό πρέπει να φιλοξενεί παιδιά 4-11 ετών αλλά φιλοξενεί από εβδομάδων μέχρι και μεγαλύτερα των 11.

Είναι παιδιά που με εισαγγελική παραγγελία έχουν τοποθετηθεί εκεί.”

Επιπλέον, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι με βάση την καταγγελία, γυναίκες που δουλεύουν στο ορφανοτροφείο ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά ενώ αναφέρεται ότι υπήρχε και δωμάτιο-αποθήκη που το χρησιμοποιούσαν σαν τιμωρητήριο. Μάλιστα αποκαλύπτει πως τους χορηγούσαν μέχρι και ληγμένα φάρμακα.

 

Στην ερώτηση «Γιατί είναι ακόμη ανοιχτό το ίδρυμα;», η Δόμνα Μιχαηλίδου εξήγησε τη διαδικασία: «Εμείς πήγαμε στην εισαγγελία καταθέσαμε μήνυση, ξεκινά εισαγγελική έρευνα. Από τη στιγμή που ξεκινά η έρευνα καταγγέλονται τα συγκεκριμένα πρόσωπα και από τη στιγμή που έχουν καταγγελθεί τα πρόσωπα αυτά τα καθιστά ικανά να σταματήσουν να δουλεύουν εκεί. Ετσι, μετά την μήνυση απομακρύνθηκαν από εκεί».

Εξήγησε ακόμη ότι από την επομένη της μήνυσης σταμάτησε η χρηματοδότηση του ιδρύματος από το υπουργείο.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα