ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιατί η Λινού είναι κάθετα αντίθετη με τα νέα μέτρα για την...

Γιατί η Λινού είναι κάθετα αντίθετη με τα νέα μέτρα για την πανδημία- Τι προτείνει

Κάθετα αντίθετη με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι η Αθηνά Λινού που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προβλέπει ένα εκρηκτικό δεκαπενθήμερο με «κόκκινους» όλους τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας μίλησε στο ieidiseis και επεσήμανε ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα καθώς χρειάζονται συνδυαστικά μέτρα για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους.

Η Αθηνά Λινού στις προτάσεις της έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε μέτρα που πρέπει να ληφθούν στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς λέγοντας ότι θα πρέπει οι μαθητές στις τάξεις των σχολείων να είναι λιγότεροι, να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο ο υπαίθριος χώρος, τα λεωφορεία να αποκτήσουν ανοιγόμενα παράθυρα που δεν θα τα έχουμε κλειστά, αλλά και να αραιώσουν οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν.

Όσον αφορά στην εστίαση και τους χώρους ψυχαγωγίας η Αθηνά Λινού είπε ότι πρέπει να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό της πληρότητας των καταστημάτων και να μην είναι στο 100% και να χρησιμοποιούν αποστάσεις και μάσκες ακόμη και οι εμβολιασμένοι και για όση ώρα δεν τρώνε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ