ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιατί οι απόδημοι δεν κάνουν μαζικά αγωγή στο δημόσιο για τη διαρροή...

Γιατί οι απόδημοι δεν κάνουν μαζικά αγωγή στο δημόσιο για τη διαρροή των στοιχείων τους; Ο δικηγόρος τους εξηγεί

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στις πρώτες αγωγές των αποδήμων κατά του δημοσίου για τη διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων τους.

Ο κ. Σωτηρόπουλος αποκάλυψε ότι ετοιμάζει δεκάδες αγωγές εκ μέρους των απόδημων οι οποίοι όπως είπε έχουν αποφασίσει να μην το αφήσουν να περάσει έτσι το θέμα.

Νιώθουν είπε προσβεβλημένοι τόσο από το κράτος όσο και από τους εμπλεκόμενους από τους οποίος ανέφερε ότι δεν έχει ειπωθεί μία συγνώμη. Τα πρόσωπα περιλαμβάνονται στον λίστα που έστειλαν τα στοιχεία τους στο υπουργείο εσωτερικών και οι οποίοι ψήφισαν στα προξενεία. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν γραφτεί και στην επιστολική ψήφο.

Οι αγωγές στρέφονται προσωπικά κατά της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην οποία έχουν σταλεί εξώδικες δηλώσεις, όπως είναι ο κ. Σωτηρόπουλος, με τις οποίες ο κάθε ένας ξεχωριστά ζητά να μάθει από που έχει γίνει η διαρροή των στοιχειών του.  Από τις 5 Μαρτίου έχουν ξεκινήσει να αποστέλλονται τα εξώδικα, έχει περιθώριο 3ο ημέρων ώστε να απαντήσει ατομικά στον καθένα. Οι άλλες αγωγές αφορούν στο Ελληνικού Δημόσιο και ο καθένας ζητά αποζημίωση 20.000 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που η αγωγή δεν έγινε συνολικά αλλά ατομικά. Αν ήταν συνολική η αγωγή το ποσό θα έπρεπε να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, κατέληξε ο δικηγόρος.