Γκάγκα: «Η μελέτη Τσιόδρα έχει αδυναμίες στα δεδομένα και στον τρόπο που εξηγούνται»

9 mins read

Τις τελευταίες εξελίξεις για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, παρουσίασε στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ,  η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα,

Η κυρία Γκάγκα έκανε λόγο για κάμψη των κρουσμάτων και αύξηση των εμβολιασμών «Έχουμε μικρή κάμψη στα κρούσματα και αυξημένα ποσοστά εμβολιασμού, που θα βελτιώσουν την κατάσταση τις επόμενες μέρες. Επίσης έχουμε και την ταξιδιωτική οδηγία για όσους άνω των 5 ετών έρχονται στην Ελλάδα».

Για την έκθεση των Τσιόδρα – Λύτρα, η κ. Γκάγκα είπε: «Κάθε εβδομάδα έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που ελέγχει τα δεδομένα. Ο ίδιος έχει ζητήσει να τα βλέπει κάθε μέρα και το φθινόπωρο του ’20 έστειλε πολλούς γιατρούς στη Θεσσαλονίκη και τα περιφερειακά νοσοκομεία για να βοηθήσουν. Τα δεδομένα παρατηρούνται καθημερινά. Δεν θέλω να σχολιάσω ένα επιστημονικό άρθρο που έχει αδυναμίες στα δεδομένα και στον τρόπο που εξηγούνται. Έχουμε ανθρώπους που οδηγούνται αργά στα ΤΕΠ, αυτοί θεωρούνται θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πρέπει να σκεφτόμαστε τη βαρύτητα του κάθε περιστατικού. Πρέπει να έχουμε στοιχεία της βαρύτητας, της ηλικίας και των υποκείμενων νοσημάτων. Ο μέσος όρος αναμονής εισόδου στις ΜΕΘ είναι μικρός, λιγότερος από μια μέρα. Υπάρχουν περιστατικά που είναι αδύνατο να διακινηθούν. Διακομιδές μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε γιατρός, αρκεί να έχει δει πώς γίνεται. Η μελέτη μπορεί να αναφέρεται σε οτιδήποτε, δεν είναι σαφής».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα