ΑρχικήΕπικαιρότηταΓκάγκα: «Θα χρειαστούμε νέα δόση εμβολίου για τον covid-19 το φθινόπωρο- Αυξάνονται...

Γκάγκα: «Θα χρειαστούμε νέα δόση εμβολίου για τον covid-19 το φθινόπωρο- Αυξάνονται τα κρούσματα»

“Θα χρειαστούμε νέα δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό το φθινόπωρο” τόνισε είπε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Συγκεκριμένα, η κ. Γκάγκα μιλώντας στην ΕΡΤ και τόνισε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε όλες τις οδηγίες και από την Εθνική Επιτροπή και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πιστεύω προσωπικά ότι θα χρειαστεί κάποια δόση το φθινόπωρο, όπως χρειάζεται για τη γρίπη που αλλάζει υποπαραλλαγές κάθε χρόνο και κάνουμε ένα εμβόλιο κάθε φθινόπωρο, για να το θυμηθούμε».

Αναφορικά με τα νέα στελέχη του κορωνοϊού, η Μίνα Γκάγκα : «Έχουμε υποπαραλλαγές της Όμικρον, αλλάζουν λίγο και αυξάνονται τα κρούσματα. Αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα πάνω από 70%, αλλά μιλάμε για περίπου 450 εισαγωγές όλη την εβδομάδα. Μιλάμε για 8 διασωληνώσεις όλη την εβδομάδα, και είναι κυρίως άνθρωποι που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και έχουν προβλήματα υγείας. Άρα, νομίζω ότι αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ότι υπάρχει κορωνοϊός, είναι ανάμεσά μας, κινδυνεύουν περισσότερο οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα και αυτοί πρέπει να προσέχουν, να το έχουμε στο νου μας, αλλά δεν είναι ανησυχητικά τα μεγέθη».