ΑρχικήΕπικαιρότηταΓκίκας: «Μάλλον θα χρειαστεί παράταση lockdown» - Οι συζητήσεις για χρήση διπλής...

Γκίκας: «Μάλλον θα χρειαστεί παράταση lockdown» – Οι συζητήσεις για χρήση διπλής μάσκας

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας,  Αχιλλέας Γκίκας, εκτίμησε ότι δεν θα φτάσουν μόνο 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική για να βελτιώσουν τους επιδημιολογικούς δείκτες.
Ο κ. Γκίκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις», αναφέροντας συγκεκριμένα το ζήτημα τη μάσκας.
Εξήγησε δε ότι στην επιτροπή γίνεται συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας καθώς οι πολίτες δεν τις φορούν σωστά. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μιλά για υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.
Υπέρ της διπλής μάσκας τάχθηκε και ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή τονίζοντας ότι πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και όχι το λαιμό.
Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες lockdown για να υπάρξει αποτέλεσμα λέγοντας χαρακτηριστικά «καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας παρά να βρεθείτε στην εντατική.