ΑρχικήΕπικαιρότηταGPO: Προβάδισμα της ΝΔ κατά 12,6% – Double score Μητσοτάκη σε...

GPO: Προβάδισμα της ΝΔ κατά 12,6% – Double score Μητσοτάκη σε Τσίπρα σε θέματα οικονομίας

Καθώς και οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, συντελώντας στη διατήρηση ενός ρευστού πολιτικού τοπίου, οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων εμφανίζονται χωρίς σημαντικές μεταβολές, στο δεύτερο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου που δημοσιεύει σήμερα το Powergame.gr. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ με 36,2% διατηρεί σταθερό προβάδισμα και διαφορά 1,26 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 23,6% των προτιμήσεων. Χωρίς εξάρσεις και αυξομειώσεις εμφανίζονται και τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων. Το ΚΙΝΑΛ στην Τρίτη θέση με 7% και ακολουθούν το ΚΚΕ (6,1%) η Ελληνική Λύση (3,5%), το ΜΕΡΑ 25 (3,5%). Η διασπορά πρόθεσης ψήφου σε άλλο κόμμα, σε λευκό ή άκυρο, σε αποχή καθώς και σε αναποφάσιστους συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.

Σε ό,τι αφορά στη σύγκριση ανάμεσα στον Κυρ. Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, θα σημειώναμε ότι ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να διατηρεί υπεροχή σχετικά με τη διαχείριση της οικονομίας. Θεωρείται ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 45,6% έναντι 27,7% του κ. Τσίπρα), μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη χώρα (49,3% έναντι 19,6%) και ότι είναι καλύτερος γνώστης των οικονομικών θεμάτων (47,2% έναντι 25,6%).

Στις μετρήσεις για την αξιολόγηση των υπουργών, καταγράφονται όχι απαρατήρητες ανακατατάξεις και μάλιστα σε μια περίοδο που τα σενάρια ανασχηματισμού φουντώνουν.Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Δένδιας είναι στην πρώτη θέση της αξιολόγησης με 74,5% ενώ δεύτερος ακολουθεί ο υπουργός Υγείας κ. Βασ. Κικίλιας με 57,3%. Ο υπουργός Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση (55,5%). Στην τρίτη θέση δημοτικότητας βρίσκεται πλέον ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρ. Πιερρακάκης (55,7%), κάτι που ασφαλώς συσχετίζεται με τις επιδόσεις τόσο στον εμβολιασμό όσο και στην ψηφιοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Κάμψη και απώλεια τριών θέσεων εμφανίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης (37,8%).