Γώγος: «Αν αυξηθεί η καμπύλη να σκεφτούμε κλείσιμο χερσαίων συνόρων»

9 mins read

Ο καθηγητής παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, σημείωσε ότι είναι πάρα πολύ κακά τα δεδομένα στα σύνορά μας όσον αφορά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού.7

Ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχει πρόβλημα με έξαρση κρουσμάτων και αν συνεχιστεί η κατάσταση και αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη θα έχουμε θέμα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων».

Τόνισε δε ότι «μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα», ενώ πρόσθεσε ότι «οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες».

Από την Αλβανία, επίσης, έχουν μπει άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί. Ο καθηγητής ωστόσο δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε τελείως τα χερσαία σύνορα.

Ακόμη, ο καθηγητής παθολογίας υπογράμμισε ότι «όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας».

Σχετικά με τα πανηγύρια τόνισε ότι ή πρέπει να απαγορευτούν τα πανηγύρια ή να υπάρχει επιτήρηση. Οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με βάση τις οδηγίες.

Για τα νεότερα στοιχεία ο κ. Γώγος είπε ότι ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα, όπως ανακοίνωσε και ο ΠΟΥ. «Παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας», συμπλήρωσε.

Facebook Comments