Η 24χρονη νοσηλεύτρια που πήγε Θεσσαλονίκη από Κρήτη για να βοηθήσει ασθενείς κορωνοϊού

12 mins read

Η είδηση ότι 10 εθελόντριες από την Κρήτη ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας έκανε τον γύρο της Ελλάδας. Μία από τις εθελόντριες που ενσωματώθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο είναι η Αρτεμις Νικηφόρου.

Η 25χρονη από το Ρέθυμνο είναι αθλήτρια της άρσης βαρών και έχει συμμετάσχει μάλιστα και σε δύο τελικές φάσεις Γυναικών.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με την αθλήτρια του συλλόγου Αρκάδι Ρεθύμνου και εξήγησε πώς αποφάσισε να αφήσει τα πλατό και τις μπάρες για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Μια αξιέπαινη κίνηση που «χειροκρότησε» όλη η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών.

Από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη στη μάχη κατά του κορωνοϊού

«Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό αυτές τις μέρες. Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σε αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος», δήλωσε αρχικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Άρτεμις Νικηφόρου, η οποία δεν έκρυψε τις ανησυχίες και τους φόβους της.

«Δεν μπορώ να κρύψω το ότι φοβήθηκα αρκετά. Σίγουρα όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πανδημία σε ανησυχεί. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πρέπει σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Είτε αυτός είναι ένας νοσηλευόμενος, είτε ιατρός – νοσηλευτής».

Η 25χρονη αθλήτρια από το Ρέθυμνο στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στην υποδοχή που έτυχαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο: «Μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια. Μας ευχαρίστησαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί, την προσπάθειά μας».

Η Αρτεμις Νικηφόρου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν μπορεί πλέον να προπονηθεί στην άρση βαρών. Κάτι που της λείπει αρκετά: «Μου έχει λείψει αρκετά. Κάνω ασκήσεις σπίτι μου, πάω για τρέξιμο, αλλά δεν είναι το ίδιο. Μου λείπουν οι συναθλητές μου, ο θόρυβος της μπάρας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποδεχθούμε, για να κερδίσουμε αυτή την μάχη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments

Τελευταία Νέα