Η ΑΔΕΔΥ εξαιρεί από την αυριανή απεργία όσους εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 

13 mins read

Την εξαίρεση από την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Νωρίτερα σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατεπείγουσα αγωγή σχετικά με την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών με «σκοπό να διασφαλισθεί, ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο».

Αίτημα του υπουργείου Παιδείας είναι να κριθεί παράνομη και καταχρηστική στο σύνολο η απεργία. Ωστόσο ενώπιον του δικαστηρίου από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ  δόθηκε διαβεβαίωση τόσο για την εξαίρεση των εκπαιδευτικών που λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις όσο και των υπαλλήλων του υπουργείου.
Αντιστοίχως, επεσήμανε πως τροποποιούν τις κινητοποιήσεις τους:
Τα λεωφορεία αστικά της Αθήνας που μετέτρεψαν το 24ωρο απεργιακό αίτημα σε στάση εργασίας από τη μία μέχρι τις 5 το απόγευμα.
  • Το Μετρό και τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα 8 από 9 σωματεία προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 9 π.μ μέχρι τη λήξη της βάρδιας

 

  • οι Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν προκηρύξει απεργία, μόνο συμμετέχουν στο συλλαλητήριο το απόγευμα
«Πρόκειται για ένα αντεργατικό νομοσχέδιο με τεράστια συμβολική σημασία. Αποτελεί ριζική αναδιάρθρωση στα εργασιακά και το υπουργείο θέλει να κρίνει την απεργία παράνομη στο σύνολό της» αναφέρθηκε στο δικαστήριο από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ.
Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Παιδείας υποστήριξε πως η απεργία θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, αφού μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «δεν προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των αναγκών των πανελλαδικών εξετάσεων» καθώς και ότι η απεργία γίνεται «σε βάρος των μαθητών, που ταλαιπωρούνται προηγούμενο διάστημα λόγω πανδημίας και τώρα ξανά εν έσω πανελληνίων».
Το δικαστήριο διάκοψε για τις 2, οπότε και αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση.

 

 

Facebook Comments