Η Anytime της INTERAMERICAN προσφέρει 1.500 tablets σε δημόσια σχολεία

18 mins read

Η Anytime, η πρώτη direct ασφάλιση στην Ελλάδα από την INTERAMERICAN, μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που έχει βρεθεί αντιμέτωπη και η χώρα μας, ανταποκρίνεται άμεσα στην πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για προσφορά τεχνολογικού εξοπλισμού σε μαθητές δημοσίων σχολείων της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, η Anytime διαθέτει δωρεάν 1.500 tablets σε σχολικές μονάδες, που θα αποτελέσουν περιουσία των σχολείων και μετά τη λήξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα κατανεμηθεί σε δημόσια σχολεία στους νομούς της χώρας, με τις μεγαλύτερες ανάγκες, ώστε να βελτιωθεί η εκπαίδευση από απόσταση, αλλά και να αναπτυχθούν σε βάθος χρόνου οι ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών.

Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζεται η προσπάθεια που κάνουν καθημερινά εκπαιδευτικοί και μαθητές, ώστε η διαδικασία της μάθησης να εξυπηρετείται αποτελεσματικά και με ασφάλεια, εξοικειώνοντας ταυτόχρονα τους μαθητές με τον ψηφιακό τρόπο και την online διδασκαλία. Η συγκεκριμένη δωρεά θα συμβάλλει ακόμα στη διατήρηση της στενής επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία, τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους, στην εμβάθυνση στη διδακτέα ύλη και στην εποικοδομητική αξιοποίηση του χρόνου τους στο σπίτι προς όφελος της εκπαίδευσής τους. Η Anytime υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή τις online διαδικασίες και γνωρίζει ότι οι προκλήσεις σήμερα είναι μεγαλύτερες για τα παιδιά, έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην τεχνολογία. Γι’ αυτό και δε θα μπορούσε να λείπει από μια πρωτοβουλία σαν κι αυτή.

«Αποτελεί, η πρωτόγνωρη κατάσταση και για την εκπαίδευση, μια ευκαιρία θετικής ανάγνωσης των προκλήσεων ειδικότερα για τα παιδιά. Γνωρίζοντας άριστα τα πλεονεκτήματα των online διαδικασιών, πιστεύουμε στην προστιθέμενη αξία των ψηφιακών δυνατοτήτων για τη μάθηση, Με την προσφορά αυτή αλλά και συναφείς ενέργειες, στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης και της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και του Υπουργείου Παιδείας», τονίζει σχετικά ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN, στον οποίο ανήκει η Anytime, συμπληρώνοντας ότι αξίζει κάθε στιγμή περισσότερη πρόσβαση στη γνώση.

Η Anytime αποβλέπει, κυρίως, στην υποστήριξη των πιο αδύναμων οικονομικά οικογενειών, που δυσκολεύονται να έχουν ψηφιακό εξοπλισμό στο σπίτι για την ένταξη των παιδιών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με αυτήν τη συνεισφορά της Anytime, δημιουργείται από την INTERAMERICAN, που έχει ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες σε τρεις δέσμες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την υγεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων, μια τέταρτη δέσμη ενεργειών υπευθυνότητας για την Παιδεία, που αποτελεί προτεραιότητα για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα