Η Αθήνα διαψεύδει το ΝΑΤΟ: «Δεν συμφωνήσαμε σε διάλογο με Τουρκία»

8 mins read

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να ξεκινήσουν τον διάλογο. Ωστόσο, διπλωματικές πηγές διαψεύδουν τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα.

Οι συνομιλίες, όπως έκανε γνωστό ο Στόλτενμπεργκ, θα γίνουν σε τεχνικό επίπεδο ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο. «Μετά από τις συζητήσεις με τον Ελλήνα και τον Τούρκο ηγέτη, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τον διάλογο σε τεχνικό επίπεδο για να στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να καθιερωθούν μηχανισμοί αποσυμπίεσης και να μειωθεί το κίνδυνος ατυχημάτων στην Αν. Μεσόγειο», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ.
Στη δήλωσή του υπογραμμίζει, ακόμη: «Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους συμμάχους για να βρω μια λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ».

Η Αθήνα διαψεύδει τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Διπλωματικές πηγές: «Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αποκλιμάκωση συνιστά μόνο η απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.»

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα