Η Έλενα Λεώνη κάνει ντουέτο με τον… εαυτό της σε μια ατμοσφαιρική διασκευή στο τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά «Ο ξένος»

12 mins read

Η υπέροχη Έλενα  με την άμοιαστη φωνή της, το τσέλο και την άρπα της.  Μου έστειλε σήμερα αυτή τη διασκευή και με έκανε να νιώσω λιγότερο «Ξένος», γράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς  για την ιδιαίτερη αυτή διασκευή του τραγουδιού του ανεβάζοντας το στη σελίδα του στο facebook.

Σε μια ταράτσα στην καρδιά της Αθήνας η Έλενα Λεώνη, κάνει “ντουέτο” με τον εαυτό της παίζοντας ταυτόχρονα τσέλο και άρπα καθώς ερμηνεύει με έναν ατμοσφαιρικό τρόπο το τραγούδι “Ο Ξένος” του Φοίβου Δεληβοριά. Η όμορφη διασκευή ολοκληρώνεται με ένα νοσταλγικό βίντεο που έχει γυριστεί σε ένα “μικρό σαλονάκι”, όπως αναφέρει και το τραγούδι, κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό!

Διασκευή, ενορχήστρωση, τσέλο, άρπα, τραγούδι: Έλενα Λεώνη

Σκηνοθεσία βίντεο: Βαγγέλης Γιαλαμάς

Απολαύστε το εδώ: 

Η Έλενα Λεώνη είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως μουσικός, τραγουδίστρια και ηθοποιός. Είναι μέλος του πολυφωνικού γυναικείου σχήματος Fonés της Μαρίνας Σάττι με σημαντικές εμφανίσεις στην Ελλάδα (Ηρώδειο, Καλλιμάρμαρο, Μέγαρο Μουσικής, καλοκαιρινές συναυλίες της ΕΡΤ κ.α)  και το εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία  κλπ.), καθώς  και με ξεχωριστές συνεργασίες: Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Κυπουργός, Στάθης Δρογώσης. Το καλοκαίρι του 2020 ερμήνευσε τα τραγούδια της παράστασης «Κωστής Παλαμάς, οι μούσες που αγάπησα» σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Βαλτινού. Έχει συμμετοχές σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και εμφανίσεις (Εθνικό Θέατρο, μικρή Επίδαυρος κ.ά). Επίσης έχει συνεργαστεί σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες της μουσικής και του θεάτρου όπως : Νατάσσα Μποφίλιου, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Ηλίας Λογοθέτης, Θοδωρής Κοτονιάς, Μαρία Ζαχαρή, Εύα Κοταμανίδου,  Βασίλης Λέκκας, Έλλη Πασπαλά,  Μαρίζα Κωχ,  Γεράσιμος Ανδρεάτος, Χρόνης Αηδονίδης, κ.ά.

Facebook Comments