ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ ΕΜΑΚ έκανε πρώτη το βήμα- Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε όσους υπηρετούν...

Η ΕΜΑΚ έκανε πρώτη το βήμα- Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε όσους υπηρετούν (έγγραφο)

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Ελλάδα κατά του κορονοϊού ξεκινά από τις οκτώ ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής καθώς με απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού που υπηρετεί στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κοινοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου “28550 Φ 215.2” έγγραφο που υπογράφει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Δ.Κολoκούρης.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι «μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής θα υπηρετούν σ’ αυτές υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό».

Επίσης, καλούνται τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να το πράξουν ως τις 11 Ιουνίου με την ειδοποίηση ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που θα έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους. Καλούνται δε οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ, να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποια στελέχη τους έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

ypochreotikos-o-emvoliasmos-gia-osoys-ypiretoyn-stin-emak0

Ανώτατος αξιωματικός του Σώματος, που ρωτήθηκε σχετικά, διευκρίνισε ότι η ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει -κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο τον κόσμο.

Κατά συνέπεια, το προσωπικό της οφείλει να είναι εμβολιασμένο τόσο για κορωνοϊό όσο και για άλλες μεταδοτικές ασθένειες προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Όσοι δεν θελήσουν να εμβολιαστούν θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία της Π.Υ.