ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ ΕΡΤ καταδικάζει την ανάρτηση δημοσιογράφου της που σχολίασε υπέρ του ΠΑΜΕ

Η ΕΡΤ καταδικάζει την ανάρτηση δημοσιογράφου της που σχολίασε υπέρ του ΠΑΜΕ

Η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση για να απαντήσει σε ανάρτηση του δημοσιογράφου της, Νίκου Αγγελίδη, ο οποίος νωρίτερα είχε προχωρήσει σε ανάρτηση υπέρ του ΠΑΜΕ στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικών δικτύων.

Συγκεκριμένα, ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ δύο φωτογραφίες από τα επεισόδια, σημειώνοντας στην πρώτη «Ρε Νουρέγιεφ… δεν φτουράς μια μπροστά στο ΠΑΜΕ» και στη δεύτερη «Κι όμως δεν πέρασε ο Οβελίξ… Το ΠΑΜΕ ήταν…».

Έτσι λοιπόν, το Γραφείο Τύπου της κρατικής τηλεόρασης κάλεσε όσους εργάζονται στην ΕΡΤ να επιδείξουν «αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας» και έκανε λόγο για «απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΕΡΤ

Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ασφαλώς μόνον κατοχυρωμένη, αλλά και αυτονόητη για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της. Εξίσου αυτονόητη είναι, όμως, και η ανάγκη όσοι εργάζονται στην ΕΡΤ να έχουν -εν γένει στο δημόσιο λόγο τους- αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι εργοδότης τους είναι όλοι οι Ελληνες πολίτες και όχι μόνον όσοι τυχόν συμφωνούν με τις προσωπικές τους απόψεις.

Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η απάντηση του δημοσιογράφου στην ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Ο Νίκος Αγγελίδης απάντησε πάλι μέσω facebook:

«Είμαι πολίτης αυτού του τόπου, είμαι πολίτης αυτού του κόσμου και δικαίωμά μου, αναφαίρετο, είναι να υποστηρίζω ότι θέλω πολιτικά, πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που την πολιτική μου άποψη και ταυτότητα, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ούτε μισή φορά στην επαγγελματική μου ιδιότητα για να επηρεάσω κόσμο… Σε ό,τι αφορά λοιπόν τους απειλούντες και τους παρακινητές τους, ενδεχομένως και εντός του εργασιακού μας χώρου, έχω να πω, πως φόβο αισθάνονται μόνο οι δειλοί. Και εγώ όπως είδατε δεν είμαι με τους δειλούς και τους προσκυνητές, αλλά με τους άλλους που δεν το βάζουν κάτω και μάχονται στα πεζοδρόμια των αγώνων για μια κοινωνία ανθρώπινη…».

Και καταλήγει: «Κλείνοντας να σημειώσω πως είναι τιμή μου που είμαι μέλος του ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ, όπως τιμή μου είναι που είμαι κομμουνιστής».