Η Εθνική με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος απομάκρυνε 2.795 τόνους αμιάντου από το πρώην εργοστάσιο ΑΜΙΑΝΤΙΤ

12 mins read

Ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα διαχείρισης αμιάντου που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με την απομάκρυνση 2.795 τόνων αμιαντούχων αποβλήτων, από την πρώην βιομηχανική μονάδα «ΑΜΙΑΝΤΙΤ» στο Δρέπανο Αχαΐας.

Οι εργασίες καθαρισμού έλαβαν χώρα στον παλαιό βιομηχανικό χώρο, συνολικής έκτασης 134.750 τ.μ.

Η πραγματοποίηση του έργου είχε από την αρχή την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η οποία απέστειλε και τα συγχαρητήριά της προς την Εθνική Τράπεζα, με την πρόσφατη ολοκλήρωση του έργου.

Τα αμιαντούχα απόβλητα, μετά την περισυλλογή τους από την εξειδικευμένη Ελληνογερμανική Εταιρεία Διαχείρισης Αποβλήτων και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών, SUK Hellas, τοποθετήθηκαν σε κατάλληλες πιστοποιημένες συσκευασίες και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με containers από το λιμάνι του Πειραιά, σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις ταφής αμιαντούχων αποβλήτων, σε χώρες της Ε.Ε. και συγκεκριμένα σε Γερμανία, Ισπανία, Νορβηγία και Σουηδία.

Με την ολοκλήρωση του έργου, διεξήχθησαν οι προβλεπόμενοι από το νόμο έλεγχοι και μετρήσεις αέρα από ανεξάρτητο φορέα και παραδόθηκαν τα απαιτούμενα έγγραφα που πιστοποιούν την πλήρη απομάκρυνση των αποβλήτων και την ορθή διαχείριση τους.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Έργου, την επίβλεψη της αναδόχου εταιρείας SUK Hellas είχε τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος) ως αδειοδοτούσα Αρχή.

Τον χώρο της πρώην βιομηχανικής μονάδας «ΑΜΙΑΝΤΙΤ», επισκέφτηκαν, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών και τεχνικών της Περιφέρειας καθώς και κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Εθνικής Τράπεζας.

 

Facebook Comments