ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Ευρώπη επιστρέφει: Η άρση των περιορισμών ανά χώρα

Η Ευρώπη επιστρέφει: Η άρση των περιορισμών ανά χώρα

Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων στην Ευρώπη και μετά τα αυστηρά μέτρα στις περισσότερα χώρες η επιστροφή στη νέα κανονικότητα έρχεται.

Η άρση των περιορισμών ανά χώρα

ΔΑΝΙΑ: Άνοιξαν σταδιακά τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας και τα δημοτικά σχολεία από τις 15 Απριλίου

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Άνοιξαν τα νηπιαγωγεία από τις 20 Απριλίου, με σωστή υγιεινή χεριών και φυσική απόσταση. Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια σχολεία, με επαγγελματική κατάρτιση, θα ξανά ανοίξουν στις 27 Απριλίου.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, θα επιστρέψουν στα σχολεία στις 11 Μαΐου, σε μικρότερα τμήματα και με μικρότερο σχολικό ωράριο. Τα δευτεροβάθμια σχολεία πρόκειται να ξανά ανοίξουν στις 2 Ιουνίου

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Σταδιακό άνοιγμα των σχολείων. Στις 4 Μαΐου, οι ανώτερες βαθμίδες ίσως γυρίσουν, στις 11 Μαΐου η βασική εκπαίδευση και στις 25 Μαΐου η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι υπηρεσίες φροντίδας παιδιών ίσως συνεχιστούν.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Η απαγόρευση συγκέντρωσης θα ανέλθει σε 50 άτομα, επιτρέποντας σε ορισμένα προσχολικά και δημοτικά σχολεία να ξανανοίξουν στις 4 Μαΐου. Τα κατώτερα κολέγια και τα πανεπιστήμια θα ξανά ανοίξουν.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Όλα τα μαγαζιά και τα κομμωτήρια ίσως ξανά ανοίξουν τη 1η Μαΐου. Τα καταστήματα με κηπευτικά είδη και μαγαζιά μικρότερα από 400τμ μπορούν να ανοίξουν στις 30 Απριλίου, υπό οδηγίες απομάκρυνσης και οι πελάτες και οι εργαζόμενοι θα φοράνε μάσκα.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Κομμωτήρια και στα επαγγέλματα φροντίδας του δέρματος μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους από τις 27 Απριλίου.

ΔΑΝΙΑ: Κομμωτήρια, επιχειρήσεις στον τομέα της επιτόπου ευημερίας μπορούν να συνεχίσουν τις λειτουργίες τους στις 10 Μαΐου

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Μαγαζιά, καταστήματα επισκευών, κομμωτήρια, περιποιητές κατοικίδιων ζώων και τα καθαριστήρια μπορούν να ξανά ανοίξουν με ελάχιστη επαφή με δουν πελάτες από τις 20 Απριλίου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μαγαζιά με έκταση 800τμ, βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα αυτοκινήτων και ποδηλάτων, ανεξάρτητα από το μέγεθος άνοιξαν στις 20 Απριλίου.

ΤΣΕΧΙΑ: Σχέδιο 5 σταγόνων για σταδιακή άνοιγμα υπαίθριων αγορών μεταξύ 20 Απριλίου με 8 Ιουνίου. Εστιατόρια, οι παμπς και μέρη με εξωτερικές βεράντες ίσως ανοίξουν στις 25 Μαΐου. Ως στις 8 του Ιούνη όλα τα καταστήματα λιανικής επιτρέπεται να ανοίξουν.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Στρατηγική αποσυμφόρησης σε τρία στάδια. Στάδιο πρώτο, περιλαμβάνει εκ νέου άνοιγμα δραστηριοτήτων κήπων και τοπίων. Επιχειρήσεις των οποίων η κύρια δραστηριότητα είναι DIY ( do it yourself ) και κέντρα ανακύκλωσης άνοιξαν από τις 20 Απριλίου.

Η Ελλάδα έχει τα λιγότερα κρούσματα από όλες τις χώρες της νότιας Ευρώπης και είναι και κάτω από τον ευρωπαικό μέσο όρο. Πηγή γραφήματος: ECDC