Η καλλονή της σπείρας «Ροζ πάνθηρες» που κατάφερε να αποδράσει από τον Κορυδαλλό

22 mins read

Συνεργείο της Σερβικής τηλεόρασης βρέθηκε στην Αθήνα για τη μυθιστορηματική ζωή της μπασκετμολίστριας Ολιβέρα Τσίρκοβιτς που ήταν μέλος της σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» που έκλεβε διαμάντια, ενώ ήταν και η πρώτη γυναίκα που απέδρασε από ελληνικές φυλακές, όπως τουλάχιστον λέγεται.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, τον Ιούλιο του 2012 , η Ολιβέρα Τσίρκοβιτς, μέλος της διεθνούς, θρυλικής συμμορίας των «Ροζ Πανθήρων», ξεγελούσε τη φρουρό και περνούσε την έξοδο των φυλακών Κορυδαλλού. Πανύψηλη, με ύψος 1,93 και γυμνασμένη καθώς είχε αφήσει πίσω της σημαντική καριέρα ως μπασκετμπολίστρια, εξαφανίστηκε με σχεδόν ταχυδακτυλουργικές κινήσεις και σύμφωνα με δημοσιεύματα έγινε η πρώτη γυναίκα δραπέτης φυλακών που καταγράφηκε στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά.

Η λησταρχίνα των «Ροζ Πανθήρων»

Τα φώτα στράφηκαν τότε στην μυθιστορηματική ζωή της λησταρχίνας των διαμαντιών που άφησε τα παρκέ για να ακολουθήσει τον μεγάλο της έρωτα, τον συμπατριώτη της Ντράγκαν Γιάτζιτς στην παρανομία.

Η απόδραση, η ληστεία, η φυλακή, η ζωγραφική και τα ντοκιμαντέρ

Οι περιπέτειες της, κέντρισαν το ενδιαφέρον τηλεοπτικών σταθμών στη χώρα της και πριν από λίγες ημέρες συνεργείο της Σερβικής τηλεόρασης έφτασε στην Αθήνα για το ντοκιμαντέρ που γυρίζει σχετικά με τη ζωή της και πήρε συνεντεύξεις από ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί της τα χρόνια που μπαινόβγαινε στις φυλακές.

Παρίστανε την πλούσια πελάτισσα

Η Ολιβέρα Τσίρκοβιτς δεν συμμετείχε στις εισβολές στα κοσμηματοπωλεία. Πήγαινε νωρίτερα, ως πλούσια, ενδιαφερόμενη πελάτισσα, πείθοντας τους υπαλλήλους να της δείχνουν τις ακριβές συλλογές τους. Εκείνη εν τω μεταξύ έβρισκε χρόνο και τσέκαρε πού βρίσκονται οι κάμερες ασφαλείας και τα λοιπά συστήματα ελέγχου.

Η 43χρονη, τότε, Τσίρκοβιτς συνελήφθη το Μάρτιο του 201μαζί με άλλα τρία μέλη της σπείρας, έχοντας ήδη συμπληρώσει μια 10ετία στο κυνήγι των διαμαντιών. Η Τσίρκοβιτς αμέσως μόλις προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό ξεκίνησε να σχεδιάζει την απόδρασή της. Κέρδισε τη συμπάθεια όλων και άρχισε να ζωγραφίζει τους τοίχους. Στις 15 Ιουλίου 2012 ήταν όλα έτοιμα. Ζήτησε από μία σωφρονιστική υπάλληλο η οποία την συμπαθούσε να της ανοίξει την πόρτα προκειμένου να της φέρουν χρώματα για να ζωγραφίσει. Εκείνη της άνοιξε, η 43χρονη παρέλαβε τα χρώματα και καθώς η φρουρός τα ήλεγχε δέχθηκε ένα χτύπημα που την άφησε αναίσθητη με αποτέλεσμα η Τςίρκοβοτς να γίνει καπνός.

Τρεις μήνες μετά την απόδραση ακολούθησε τον γνώριμο δρόμο της συμμετέχοντας σε νέα ληστεία κοσμηματοπωλείου, με αποτέλεσμα να πέσει ξανά στα χέρια της αστυνομίας. Στις ελληνικές φυλακές έμεινε πέντε χρόνια ζωγραφίζοντας και γράφοντας βιβλία για τη ζωή της που έχουν ήδη γίνει ανάρπαστα στην πατρίδα της τη Σερβία , όπου γύρισε και ζει μετά την αποφυλάκισή της το 2017.

«Με λένε Όλια και είμαι φυλακισμένη στις ελληνικές φυλακές Ελαιώνα Θήβας»

Καταδικάστηκε σε 12 χρόνια για οργανωμένο έγκλημα, διακεκριμένη κλοπή και ένοπλες ληστείες ως μέλος της διεθνούς εγκληματικής ομάδας Ροζ Πάνθηρες», γράφει στην αρχή του πρώτου της βιβλίου της με τίτλο «Pink Panther», που έχει πουλήσει ήδη πάνω από 50.000 αντίτυπα. Το Ελληνικό παρακλάδι των Ροζ Πανθήρων κατηγορήθηκε ότι ρήμαξε περισσότερα από 100 κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα και τα νησιά με ιδιαίτερη προτίμηση στα πανάκριβα διαμάντια.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα