Η Μαρέβα με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

11 mins read

Τα γραφεία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη μαζί με κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με την AXION HELLAS πραγματοποιούν, στο πλαίσιο της πολυήμερης αποστολής του ΕΟΔΥ σε ακριτικά νησιά, διαγνωστικές εξετάσεις και τεστ αντισωμάτων για Covid-19 σε ευπαθείς ομάδες και κατοίκους 16 νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Στο πέρασμα τους από την Πάτμο, το Αγαθονήσι και τους Αρκιούς και και πριν μεταβούν στο Καστελλόριζο, τα μέλη των πλωτών ομάδων, συνοδευόμενα και από την σύζυγο του πρωθυπουργού επισκέφθηκαν τα γραφεία της Περιφέρειας, όπου τους υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου, Χαρούλα Γιασιράνη,μαζί με τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, που δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί εξαιτίας μιας αδιαθεσίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Λυπάμαι που δεν ήμουν σήμερα στο γραφείο να υποδεχθώ τα στελέχη του ΕΟΔΥ και τα μέλη της Axion Hellas. Είναι εξαιρετικά απαιτητική η επόμενη φάση της πανδημίας και χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα».

Τα κλιμάκια των πλωτών ομάδων έχουν επισκεφθεί από τις 5 Ιουνίου τους νησιώτες κατοίκους στα Κουφονήσια, την Ανάφη, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, τη Δονούσα, την Αμοργό, την Πάτμο, την Κίναρο, την Λεβιθά, το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, την Τήλο, την Ψέριμο και σήμερα μεταβαίνουν στο Καστελλόριζο, όπου βρίσκεται από χθες και θα τους υποδεχθεί ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου.

Facebook Comments