ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Ολλανδή δημοσιογράφος σε εκδήλωση για τους πρόσφυγες - Δεν αποχωρίστηκε το...

Η Ολλανδή δημοσιογράφος σε εκδήλωση για τους πρόσφυγες – Δεν αποχωρίστηκε το κόκκινο καπέλο

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, φορώντας το χαρακτηριστικό κόκκινο καπέλο, ήταν μια από τις βασικές ομιλήτριες στη συνέντευξη Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ για τους πρόσφυγες και την αστυνομική βία.

Η δημοσιογράφος, που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα μετά το επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρθηκε σε «στρατόπεδα προσφύγων», σε «διώξεις αλληλέγγυων» και στα pushbacks.

Στη συνέντευξη Τύπου ομιλητές ήταν ο Θανάσης Καμπαγιάννης, πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος θυμάτων φασιστικών επιθέσεων Ν.Ηρακλείου και Παλιάς Κοκκινιάς, τρεις πρόσφυγες που ζουν σε δομές, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα» και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.

Η ΚΕΕΡΦΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη « θα είναι σημαντικός σταθμός στον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση του ψέματος, του ρατσισμού, της κάλυψης των φασιστών, των δολοφονιών προσφύγων και Ρομά».