ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Σοφία Στάικου προσυπογράφει την επιστολή στήριξης στη Μενδώνη - «Κανείς δεν...

Η Σοφία Στάικου προσυπογράφει την επιστολή στήριξης στη Μενδώνη – «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το έργο και το ήθος της»

Αυξάνονται οι προσωπικότητες από τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, που εκφράζουν τη στήριξη τους στην Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Πέρα από τους 56 που εξέφρασαν νωρίτερα σήμερα τη στήριξη τους με κοινή επιστολή, υπογραμμίζοντας την αποτελεσματικότητα και το έργο της, προστίθεται και το «βαρύ»όνομα της τέως Προέδρου του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, Σοφίας Στάικου.
Η κυρία Στάικου αναφέρει στη δήλωση της:
«Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του θεάτρου, που αφορούν όμως και σε ολόκληρη την κοινωνία, πρέπει να γίνουν αφορμές αναστοχασμού και όχι αιτίες διχασμού. Η εξουσιαστική βία εναντίον του πιο αδύναμου -και ιδιαίτερα κατά παιδιών- δεν έχει πολιτική απόχρωση. Είναι μαχαίρι που πληγώνει οριζόντια ολόκληρη την κοινωνία και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Δεν αξίζει να χάνουμε το δάσος -που είναι η κάθαρση που πρέπει να επέλθει- και να εστιάζουμε στην όποια επικοινωνιακή διαχείριση. Με την πολιτική της υπουργού Λίνας Μενδώνη μπορεί ο καθένας μας να συμφωνεί ή να διαφωνεί. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιστημονική της επάρκεια, τις δεκαετίες που υπηρετεί τον Πολιτισμό, το έργο της και το προσωπικό της ήθος.
Αυτή τη στιγμή είναι ουσιώδους σημασίας να αφεθεί η Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της και παράλληλα ο κόσμος του Πολιτισμού ενωμένος να εργαστεί για μια νέα θεσμική θωράκιση απέναντι σε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα. Η σημερινή ευκαιρία του #metoo ευχόμαστε να μετατρέψει τη δοκιμασία σε αληθινή αναγέννηση».