ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Βουλγαρία άνοιξε το φράγμα του Έβρου

Η Βουλγαρία άνοιξε το φράγμα του Έβρου

Mετά από αίτημα της Ελλάδας, η Βουλγαρία άνοιξε το φράγμα του Έβρου, προκειμένου να καταστεί δυσκολότερο για τους μετανάστες να περάσουν τον ποταμό.

Έτσι, το φράγμα Ιβαϊλογκρατς αποδεσμεύει ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες από χθες το μεσημέρι και μετά, σύμφωνα με το inevros.gr, με αποτέλεσμα να έχει ανεβαίνει η στάθμη των ποταμών Άρδα αλλά και του Έβρου.

Οι  ελληνικές δυνάμεις κρατάνε κλειστά τα σύνορα για τους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, προσπαθώντας να γκρεμίσουν ή να κόψουν τον φράχτη.

Οι αρχές της γειτονικής χώρας, σε συνεννόηση με την Ελλάδα, προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να καταστήσουν ακόμη πιο σαφές την αποφασιστικότητα της χώρας στη διαφύλαξη των συνόρων.

Ενισχύεται ο φράχτης στις Καστανιές

Στο πλευρό της χώρας βρίσκεται και η Κύπρος, καθώς άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου έφτασαν χθες βράδυ στην Ελλάδα.

Η ομάδα ενστόλων έφθασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης χθες βράδυ με αεροσκάφος C-130 και πρόκειται για ομάδα της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης.

Τις επόμενες μέρες θα έρθουν άλλοι 100 Αυστριακοί και Γερμανοί αστυνομικοί που θα τοποθετηθούν στην πρώτη γραμμή.

Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο οι μετανάστες τραβήχτηκαν πίσω στην ουδέτερη ζώνη, ενώ ο ελληνικός στρατός συνεχίζει τις εργασίες ενίσχυσης του φράχτη.