Η Ξένη Δημητρίου αγνόησε την αρνητική εισήγηση του αντεισαγγελέα για τον Δ. Κουφοντίνα

12 mins read

Εντύπωση προκαλεί η απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, καθώς αποκαλύπτεται ότι για την αναίρεση στο ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου, με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7ης άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, υπήρχε αρνητική εισήγηση από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο για αναίρεση της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου η κ. Δημητρίου επικαλείται τρεις γνωμοδοτήσεις της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, οι οποίες αναφέρουν ότι οι πολυισοβίτες δικαιούνται αδείας εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης. Επίσης, στο έγγραφο αναφέρεται ότι το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για την περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα. Επιπλέον, αναγράφει ότι αφού δέχτηκε το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου πως δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση αδείας κακώς μπήκε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, από τις 15 Μαΐου είχε αναθέσει σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου να κρίνει την υπόθεση. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. Όπως υποστηρίζει ο αντεισαγγελέας, πέραν από τα νομικά θέματα, το βούλευμα με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα “έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων”, δηλαδή είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, αν του δοθεί άδεια.

Τα παραπάνω προκαλούν ερωτηματικά καθώς η απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου διευκολύνει προεκλογικά την κυβέρνηση. Αυτό γιατί διαφορετικά θα βρισκόταν αντιμέτωπη με νέο κύμα καταδρομικών επιθέσεων από τους υποστηρικτές του αρχιτρομοκράτης της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα μόλις λίγες ημέρες πριν τις κάλπες.

Facebook Comments