Ηλεία: Σε Λάλα και Χελιδόνι τα μεγαλύτερα πύρινα μέτωπα – Καίγονται σπίτια

9 mins read

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία, το ένα στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι και το δεύτερο προς την περιοχή Λάλα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα είναι «πολύ δύσκολη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα κατοίκους από κοινότητες που έπρεπε να εκκενωθούν, λόγω της φωτιάς, ενώ έγκαιρα εκκενώθηκε και μία κατασκήνωση στην περιοχή της Φρίξας.

Το μέγεθος της καταστροφής και των δραματικών στιγμών που ζουν (για ακόμα μία φορά) οι κάτοικοι της Ηλείας, φαίνεται στις εικόνες από ψηλά που δημοσιεύει το PatrisNews:

Τραυματίες

Σύμφωνα με το tempo24 στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, μεταφέρθηκαν δύο πολίτες που βοηθούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο ένας έχει ελαφρά εγκαύματα στην παλάμη του χεριού και στο πόδι, ενώ ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Στο ίδιο Κέντρο Υγείας διακομίστηκαν και δύο πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.

Σημειώνεται ότι οι υγειονομικές δομές της περιοχής (Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, Νοσοκομείο Πύργου, Νοσοκομείο Αμαλιάδας και Κέντρο Υγείας Κρεστένων) και το ΕΚΑΒ έχουν τεθεί σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Από χθες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης βρίσκεται στην περιοχή για τον συντονισμό των υγειονομικών μονάδων της περιοχής.

Facebook Comments