ΑρχικήΕπικαιρότητα«Ήμουν περαστικός από το σπίτι της Ουκρανής» - Μεταφέρεται στις φυλακές Δομοκού...

«Ήμουν περαστικός από το σπίτι της Ουκρανής» – Μεταφέρεται στις φυλακές Δομοκού ο Παππάς

Στο Εφετείο έφτασε ο συλληφθείς Χρήστος Παππάς, λίγα λεπτά πριν τις 12:00, με αυτοκινητοπομπή από τη ΓΑΔΑ.

Το τζιπ της αντιτρομοκρατικής έφτασε πάρκινγκ του εφετείου. Ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στον 4ο όροφο στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα της ποινής των 13 ετών και 3 μηνών που του επιβλήθηκε για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Αμέσως μετά ο καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας του ναζιστικού μορφώματος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου θα εκτίσει την ποινή του.

Ο Χρήστος Παππάς συνελήφθη χθες το βράδυ, μετά από οκτώ μήνες που παρέμενε φυγόποινος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Μια γυναίκα 52 ετών έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής,από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου, όπου συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά,  Περικλής Σταυριανάκης, είπε βέβαια, ότι ο Χρήστος Παππάς του ανέφερε ότι ήταν περαστικός από το σπίτι της Ουκρανής, στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκε χθες βράδυ.

Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη απόψε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Κάτοικος του Ζωγράφου περιγράφει την 52χρονη Ουκρανή, αλλά και την επιχείρηση της ασφάλειας για τη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα είπε ο δικηγόρος του:

«Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα. Ο μόνος τόπος που θα μπορούσε να πάει θα ήταν η πατρίδα του, αλλά εκεί τον γνώριζαν και οι πόρτες. Δεν πρέπει να βγήκε έξω από την Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.