ΑρχικήΕπικαιρότηταHurriyet: «Ο Μητσοτάκης θέλει να ορίσει εκλογές ανάλογα με την ημερομηνία εκλογών...

Hurriyet: «Ο Μητσοτάκης θέλει να ορίσει εκλογές ανάλογα με την ημερομηνία εκλογών στην Τουρκία»

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet έχει πρωτοσέλιδο τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ως κύριο μέλημά τις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία.

 

 

Η Hyrriet τονίζει ότι ο Μητσοτάκης «θέλει να ορίσει εκλογές στην Ελλάδα ανάλογα με την ημερομηνία στην Τουρκία», αναφερόμενος στην εξαγγελία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πρόωρες εκλογές στην γειτονική χώρα.

 

 

Τέταρτος ο Ερντογάν σε δημοσκόπηση σε νέους

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις για τον τούρκο πρόεδρο δεν είναι ότι καλύτερο, αφού σε ερωτήσεις που έγιναν σε νέους, το κόμμα του Ερντογάν έρχεται τέταρτο, μετά και τους αναποφάσιστους, με ποσοστό 13,9%.

Αυτό σημαίνει ότι η επιθετική ρητορική του κατά και της Ελλάδας δεν φαίνεται να πείθει τους νέους της Τουρκίας. Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν εν μία νυκτί ανέβασε το ποσοστό αύξησης που ανακοίνωσε για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από 25% σε 30% και αυτό επειδή υπήρξαν αντιδράσεις, ενώ προσέθεσε ότι η αύξηση αυτή θα είναι για το πρώτο εξάμηνο, εξαγγέλλοντας ότι στη συνέχεια θα υπάρξει και νέα αύξηση.