Η ανάρτηση που έγινε viral: Κοιτάμε με δέος τους Ρουμάνους Πυροσβέστες

11 mins read
Η ανάρτηση για τον τρόπο που ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών οι Ρουμάνοι πυροσβέστες, έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες.
Aπό την πρώτη στιγμή που κατέφθασαν στη χώρα μας έδρασαν με τον δικό τους τρόπο, έστησαν δικό τους αρχηγείο ενώ έριξαν στη μάχη ακόμα και drones.
Η ταχύτητα, η οργάνωση, η σχολαστικότητα και τα ενστικτώδη αντανακλαστικά άφησαν άφωνους τους πάντες.
Δείτε την ανάρτηση:
Κοιτάμε με Δέος Τους Ρουμάνους Πυροσβέστες
Ήρθαν Ρουμάνοι πυροσβέστες στην Εύβοια, με τα μηχανήματα και τα ερπυστριοφόρα τους. Έστησαν ανεξάρτητο στρατηγείο (το έχτισαν σε μια νύχτα) με τροφοδοσία και επιμελητεία, σήκωσαν drones, χαρτογράφησαν τα ρυάκια και τους δασικούς δρόμους, υπολόγισαν τον άνεμο και έβαλαν μέσα σενάρια εξάπλωσης της φωτιάς, φοράνε στολές με ενδοεπικοινωνια ενώ η αστυνομία μας έχει ασύρματους της συμφορας, ξεδίπλωσαν μάνικες 60μετρες και παίρνουν νερό από τα άπειρα ρυάκια και από τοπικές δεξαμενές νερού, τις κάλυψαν με ειδικά προστατευτικά σε όποια σημεία περνούσαν από δρόμο ώστε να μην επηρεάζουν τα αυτοκίνητα και να μην επηρεάζονται από αυτά, ξανασηκωσαν drones και καθοδήγησαν τους ντόπιους και τους δασοπυροσβεστες ώστε να περάσουν από τα καλύτερα σημεία για να κάνουν διανοίξεις με μπουλντόζες, στήνουν γεφυράκια και είναι οργανωμένοι και πειθαρχημένοι σαν τα μυρμήγκια. Ρωτάνε γιατί δεν σβήσαμε τη φωτιά με φωτιά, είναι διεθνής πρακτική και κατι που γινόταν στο συγκεκριμένο μερος στα χρόνια των τσιφλικιών. Γιατί δεν αφήνει το Δασαρχείο, απαγορεύεται και δεν έχει δικαιοδοσία κανείς, γι’αυτό. Respect στη Ρουμανία, λένε. Τη θεωρούσαν υπανάπτυκτη χώρα, λένε.

Χαμός και στο twitter

 

 

https://twitter.com/machiavelli_gr/status/1424219699718590465?s=20

https://twitter.com/loutrakiotis/status/1423958618412552201?s=20https://twitter.com/AnastasiaTheGr/status/1424638343699128325?s=20

 

Facebook Comments