Η απάντηση της Abacus στο ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσκόπηση

13 mins read

Στην αντεπίθεση πέρασε η Abacus Research η οποία με ανακοίνωσή της απαντά στην σκληρή κριτική που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι στην έρευνα συμμετείχαν 1012 άτομα, κι όχι 303, όπως υποστηρίζουν οι επικριτές της, τονίζοντας πως ο δεύτερος αριθμός (303) αφορούσε μόνο στις ερωτήσεις για την κακοκαιρία.

Η ανακοίνωση της εταιρείας και οι φωτογραφίες της έρευνας:

Σχετικά με τις 2 έρευνες κοινής γνώμης της εταιρίας Abacus Research τις οποίες παρουσίασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας και πολιτικός αναλυτής, Γιάννης Κωνσταντινίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, εχτές 26-01-2022, η εταιρία διευκρινίζει τα εξής.
Όπως αποδεικνύει η ταυτότητα των ερευνών την οποία ως όφειλε το κανάλι έδειξε και η οποία επισυνάπτεται, πρόκειται για δύο έρευνες σε διαφορετικές ημερομηνίες μία στην Αττική σε δείγμα 303 νοικοκυριών με αποκλειστικό αντικείμενο την κακοκαιρία και μία σε πανελλαδικό δείγμα 1012 ατόμων με αντικείμενο την πανδημία, την οικονομία και την πολιτική.

Κακοκαιρία - Abacus Research
Δημοσκόπηση - Abacus Research

 

Ως προς την εταιρία να σημειωθεί ότι λειτουργεί και ελέγχεται από το κλαδικό όργανο του ΣΕΔΕΑ/ΠΕΣΣ (Σύλλογος εταιριών Δημοσκοπήσεων και Ερευνας Αγοράς/Ποιοτικός, Έλεγχος Συλλογής Στοιχείων) από το 2004. Οι πολιτικές έρευνες, όπως και κάθε είδους έρευνα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία καταγραφή κοινωνικών τάσεων και στάσεων, σε απολύτως συγκεκριμένο χρόνο. Οι βιαστικές και οι ατεκμηρίωτες αντιδράσεις για αποτελέσματα που αφορούν συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, πιστεύουμε ότι δεν προωθούν ούτε τη σκέψη, ούτε τον γόνιμο διάλογο, αλλά ούτε και την ποιότητα της δημοκρατίας. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τον τρόπο που μέχρι σήμερα έχουμε κάνει: με επιστημονική αρτιότητα, σοβαρότητα, αξιοπιστία και την πεποίθηση ότι η καταγραφή των απόψεων της κοινής γνώμης πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία κατανόησης αυτού που πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία. Και πάντα στον παρόντα χρόνο.

Facebook Comments