ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Αθήνα στολίζεται- 17 μέτρα ύψος το δέντρο στο Σύνταγμα που ανάβει...

Η Αθήνα στολίζεται- 17 μέτρα ύψος το δέντρο στο Σύνταγμα που ανάβει την Πέμπτη

Το Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι περισσότερες μεγάλες πόλεις έχουν ήδη στολίσει και η Αθήνα βρίσκεται σε γιορτινούς ρυθμούς.

Το δέντρο που τοποθετείται στο Σύνταγμα είναι από το Καρπενήσι, έχει ύψος 17 μέτρων ενώ συνολικά 24.000 φωτάκια τύπου led, θα το φωτίζουν μαζί με τα στολίδια και τις εκατοντάδες μπάλες.

Την Πέμπτη (23/11) αναμένεται να ανάψει στην Πλατεία Συντάγματος το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης. Παράλληλα έχει ξεκινήσει και ο στολισμός της πρωτεύουσας.

Η εορταστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωταγωγήσει ο απερχόμενος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δήλωσε: «Και αυτά τα Χριστούγεννα, η Αθήνα θα λάμψει. Η φωταγώγηση ξεκινά την Πέμπτη από την καρδιά της πόλης και απλώνεται σε όλες τις γειτονιές. Καλούμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να έρθουν στην πλατεία Συντάγματος για να ζήσουν από κοντά την πρώτη λαμπερή γιορτή της φετινής χριστουγεννιάτικης Αθήνας».

Οι αριθμοί για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας

Περίπου 83 χλμ. φωτεινές γιρλάντες τύπου led και φωτοσωλήνες θα φωτίζουν δέντρα και κολώνες, περισσότερα από 3.800 εναέρια και επιστύλια led στολίδια θα δίνουν τον γιορτινό τόνο, ενώ 44 δέντρα, μεγάλα αερόστατα και αρκούδοι θα στολίζουν 37 πλατείες της πόλης. Δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά με πλούσιο πρόγραμμα στήνονται σε ισάριθμες πλατείες.

Τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, από τα μουσικά live στη γιορτινή σκηνή του Συντάγματος και τα πάρτι στους δρόμους και στις στοές της πόλης, μέχρι τις δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά, τις γιορτινές παραστάσεις και τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα για όλους.

Το ραντεβού του Δήμου Αθηναίων δίνεται και φέτος στις γειτονιές, στα Δημοτικά Πολιτιστικά Κέντρα, στους πολυχώρους, στις πινακοθήκες, στα θέατρα, στις βιβλιοθήκες, αλλά στους νέους χώρους του δήμου, τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το Athens Book Space στο ανανεωμένο Πάρκο Ελευθερίας.