«Η ώρα της Αττικής»- Τίποτα δεν τελείωσε, προειδοποιεί ο Μαρουσάκης για την «Μπάρμπαρα»

11 mins read

Δεν έχουμε τελειώσει με την κακοκαιρία είναι η εκτίμηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Χιόνι και το απόγευμα της Τρίτης στα βόρεια προάστια, αναφέρει στην πρόγνωσή του που δημοσίευσε και στο Facebook, ο κ. Μαρουσάκης και προειδοποιεί ότι η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» «μπορεί να μας θυμίσει το 2002» στην Αττική.

Λίγο νωρίτερα, χιονόπτωση σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Αττικής, στην Κηφισιά και βορειότερα, ενώ νιφάδες χιονιού έπεσαν από τον Χολαργό και την Αγία Παρασκευή έως τα Γλυκά Νερά.

«Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης τονίζοντας ότι «τα προγνωστικά θέλουν κατά περιόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στον νομό Αττικής περίπου μέχρι και την Πέμπτη το πρωί».

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την αρκετά πιο μεγάλη της σχετικής υγρασίας κι έτσι η υποτροπή του καιρού που αναμέναμε τη νύχτα που μας πέρασε δεν έδωσε τα προβλεπόμενα.
Πλέον όμως η διαταραχή αυτή υποχωρεί ολοένα και πιο νότια ανοίγοντας τον δρόμο για την κάθοδο της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο.
Τα προγνωστικά λοιπόν θέλουν κατα περιόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου. Όπως λέω εδώ και ημέρες μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό και όχι μόνο, η κακοκαιρία αυτή για την Αττική μπορεί να μας θυμίσει το 2002.
Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!»

Δείτε την ανάρτηση:

 

Facebook Comments