Η Παγώνη αδειάζει ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν υπάρχει γιατρός που έχει δώσει όρκο Ιπποκράτη και πραγματικά κρατάει κρεβάτια»

14 mins read

Αιχμές κατά του Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, εξαπέλυσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μετά τις αποκαλύψεις του πρώτου για ΜΕΘ για VIP ασθενείς.

Η κυρία Παγώνη άπλωσε δίχτυ προστασίας στους συναδέλφους της γιατρούς, οι οποίοι εδώ και δυο χρόνια δίνουν μάχη με τον πανδημία, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες.

«Εγώ δεν έχω καμία τέτοια καταγγελία σαν ΕΙΝΑΠ δεν μπορώ να δεχθώ να καταγγέλλονται οι συνάδελφοί μου, γιατί η διαδικασία είναι η εξής: Υπάρχουν οι λίστες σε όλα τα νοσοκομεία των ασθενών οι οποίοι έχουν διασωληνωθεί βάσει των κριτηρίων που πρέπει να διασωληνωθούν. Είναι εκτός ΜΕΘ και αμέσως ειδοποιούμαστε από το νοσοκομείο όταν υπάρχει θάνατος και υπάρχει κενό κρεβάτι ή εξιτήριο και αμέσως μετακινείται ο ασθενείς τον οποίο έχουμε διασωληνώσει. Δεν υπάρχει γιατρός ο οποίος έχει δώσει όρκο Ιπποκράτη και πραγματικά κρατάει κρεβάτια αυτή τη στιγμή, σε αυτόν τον πόλεμο που ζούμε και δίνουμε όλοι, για να μπει κάποιος ασθενείς τον οποίο εσείς γιατί εγώ δεν διαχωρίζω τους ασθενείς σε VIP και οι οποίοι είναι δεύτερης κατηγορίας», είπε η κ. Παγώνη μιλώντας στο MEGA.

Όπως εξήγησε η κ. Παγώνη, για να μπεις σε μια Μονάδα σε ένα κρεβάτι υπάρχουν κάποια κριτήρια: «Διασωληνώνεσαι βάσει των κριτηρίων και μετά πας σε κρεβάτι που αδειάζει. Είτε με εξιτήριο, σας είπα, είτε από θάνατο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της έχει 4 διασωληνωμένους, στην κλινική της , στην κλινική covid, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι και αναμένουν κρεβάτι. «Εχω επικοινωνήσει με τα νοσοκομεία και είμαστε σε επαφή για να πάρουν τους ασθενείς. Εγώ δεν γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή αν υπάρχει κενό κρεβάτι και δεν μεταφέρονται οι άρρωστοί μου», είπε η κ Παγώνη και κατέληξε «μπροστά στα θέματα της υγείας δεν υπάρχουν ασθενείς για εμάς τους γιατρούς vip ή οτιδήποτε άλλο. Και να σταματήσουν πλέον αυτές οι κατηγοριοποιήσεις των ασθενών γιατί είναι ντροπή, μπροστά στον πόνο που έχει κάθε οικογένεια και μπροστά στο θάνατο και στη ζωή που παίζουμε να αναφερόμαστε σε τέτοια περιστατικά».

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
03:43

 

Facebook Comments