ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ περίοδος της πανδημίας επηρέασε και τα κουτάβια- Μελέτη του Βασιλικού Κτηνιατρικού...

Η περίοδος της πανδημίας επηρέασε και τα κουτάβια- Μελέτη του Βασιλικού Κτηνιατρικού Κολλεγίου

Η περίοδος της πανδημίας του covid 19 δεν προκάλεσε προβλήματα μόνο στον ανθρώπινο ψυχισμό αλλά επηρέασε και τα ζώα και ειδικότερα τα κουτάβια.

Μελέτη του Βασιλικού Κτηνιατρικού Κολλεγίου διαπίστωσε ότι τέσσερις στους πέντε (82%) ιδιοκτήτες «πανδημικών κουταβιών» ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν μεθόδους εκπαίδευσης που βασίζονται στην αποστροφή ή την τιμωρία για να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις συμπεριφορές του σκύλου τους, σύμφωνα με το Sky News.

Όπως προέκυψε σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσιάζει το Sky News, τα κουτάβια που αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 αποδεικνύονται επιρρεπή σε κακή συμπεριφορά.

Η χρηματοδότηση της έρευνας έγινε από τη φιλανθρωπική οργάνωση διάσωσης ζώων Battersea.  Ζητήθηκε λοιπόν από περισσότερους από 1.000 ιδιοκτήτες στο Ηνωμένο Βασίλειο να κατονομάσουν τις προβληματικές συμπεριφορές που είδαν στα σκυλιά τους.

Σχεδόν όλοι (97%) οι ιδιοκτήτες ανέφεραν ότι ο σκύλος τους είχε τουλάχιστον μία προβληματική συμπεριφορά από μια λίστα 24 που αντλήθηκε από τις απαντήσεις τους.

Υπήρξαν αναφορές για θέματα ελέγχου και αναζήτησης προσοχής, επιθετικότητας στην επιθετικότητα και συμπεριφορές φόβου και άγχους, αλλά και φόβο για άλλα σκυλιά, ανθρώπους, δυνατούς θορύβους και πολλά άλλα.

Στους 21 μήνες, οι ιδιοκτήτες ανέφεραν κατά μέσο όρο πέντε προβληματικές συμπεριφορές, ενώ το 20% των ιδιοκτητών ανέφεραν οκτώ ή περισσότερες.

Τα πιο συχνά προβλήματα συμπεριφοράς ήταν οι συμπεριφορές ελέγχου (84%), η αναζήτηση προσοχής (77%), οι συμπεριφορές φόβου/αποφυγής (41%) και οι επιθετικές συμπεριφορές (25%).

Ο Robert Bays, Ανώτερος Διευθυντής Συμπεριφοράς Ζώων της Battersea, δήλωσε ότι η φιλανθρωπική οργάνωση έχει δει μια «σημαντική αύξηση» στον αριθμό των σκύλων που έρχονται στα κέντρα της με ορισμένα προβλήματα συμπεριφοράς, «τα οποία μπορούν συχνά να συνδεθούν με την πανδημία και τις προκλήσεις εκπαίδευσης που παρουσίασε αυτή η ασυνήθιστη περίοδος».

Η μελέτη αποτελεί μέρος του έργου RVC Pandemic Puppies που ακολουθεί μια ομάδα κουταβιών που αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 το 2020 ηλικίας κάτω των 16 εβδομάδων από εκτροφείς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: Sky News