ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Πυροσβεστική απαντά στην καταγγελία Κασσελάκη ότι χθες πετούσαν μόνο 3 αεροπλάνα:...

Η Πυροσβεστική απαντά στην καταγγελία Κασσελάκη ότι χθες πετούσαν μόνο 3 αεροπλάνα: «Ήταν 36 εναέρια μέσα»

Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έδωσε στοιχεία αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων τις ημέρες της πυρκαγιάς στο Βαρνάβα Αττικής.

Σε έμμεση απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, για την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναέριων μέσων τις ημέρες της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική, ο οποίος σε ανάρτησή του υποστήριξε ότι χτες πετούσαν μόνο τρία εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Κυριακή 11 Αυγούστου έως και σήμερα, τα εναέρια μέσα επιχείρησαν ως εξής:

Στις 11 Αυγούστου: 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα)
Στις 12 Αυγούστου: 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα)
Στις 13 Αυγούστου, από το πρώτο φως έως τις 13:00: 20 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα)

Η πυροσβεστική αναφέρει ότι τα εναέρια επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους», δηλαδή δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς κάποια έκαναν ρίψεις και κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο.

Χθες Δευτέρα, 12 Αυγούστου, το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς 20 εναέρια μέσα.