Ιατροδικαστής Λέων για Ίριδα: «Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο αμφισβήτησης – Η Ίρις δολοφονήθηκε»

13 mins read

Νέα δεδομένα για τον θάνατο της Ίριδας αλλά και της Μαλένας παρουσίασε ο ιατροδικαστής Λέων, καλεσμένος στην εκπομπή Live News στο Mega.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε «το καινούργιο που έχουμε είναι ότι άνοιξε μία ανακριτική διαδικασία, η οποία σημαίνει ότι θα κληθούν όλοι όσοι υπέγραψαν ιατροδικαστικές εκθέσεις» – όπως εκτιμά – αλλά και όσοι συμμετείχαν σε άλλες εργαστηριακές εξετάσεις, λογικά, να δώσουν τη δική τους, επίσημη άποψη».

Και εν συνεχεία τόνισε «Εκτιμώ λοιπόν ότι για την Ίριδα, το βρέφος, η έμπειρη ιατροδικαστής Πατρών θα δώσει τέτοιες διευκρινίσεις, οι οποίες θα κατευθύνουν σε σαφή μηχανισμό θανάτου και, προφανώς, θα κατατάσσει σε σωστό είδος θανάτου και την όλη διαδικασία».

Σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου αν με αυτό εννοεί «δολοφονία», ο κ. Λέων απάντησε «προφανώς», προσθέτοντας πως δεν θέλει να προκαταλάβει την εκτίμηση της συναδέλφου του, όμως, όπως τόνισε, «με όλα αυτά τα στοιχεία, τα οποία είναι επιβεβαιωτικά της αιτίας και του μηχανισμού, δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο…».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «παλιά, λέγαμε για το ενδεχόμενο, για το πιθανότερο σενάριο, τώρα νομίζω που έχουν αποκλειστεί όλα τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι το μόνο σενάριο. Απλά, πρέπει να περιμένουμε την ιατροδικαστή να το επιβεβαιώσει».

Ερωτηθείς για τους μηχανισμούς των θανάτων, ο κ. Λέων απάντησε πως, στην περίπτωση της Ίριδας, υπάρχει το πανάκι με το αίμα και αντίστοιχα υπάρχει και το τραύμα στο στόμα του μωρού, το οποίο δείχνει ότι υπήρχε αιμορραγία στο σημείο αυτό.

«Αν ακούσουμε και συνεντεύξεις της οικογένειας, νομίζω πως μπορούμε να προσδιορίσουμε και το τελευταίο κλάμα του μωρού», δήλωσε ο ιατροδικαστής.

Αναφορικά με τη Μαλένα και τις εκδορές στο σώμα της, ο κ. Λέων επισήμανε πως θα έπρεπε να καθοριστεί εάν προέρχονται από νύχια ενήλικου ή ανήλικου ατόμου, κάτι που θα έδινε πολύτιμες πληροφορίες.

«Οι εκδορές αυτές είναι συμβατές με προσπάθεια του θύματος να αποφύγει ένα εμπόδιο, το οποίο προσπαθούσε να του κλείσει το στόμα και τη μύτη», διευκρίνισε.

 




 

Facebook Comments