Υγειονομικός θέλει να περπατήσει από Λάρισα – Αθήνα, ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό- Κατέρρευσε στον Βόλο

13 mins read

«Δεν του βγήκε» το εγχείρημα ενός τραυματιοφορέα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο ίδιο νοσοκομείο, ο οποίος αποφάσισε να διασχίσει με τα πόδια την απόσταση από τη πύλη του νοσηλευτηρίου έως το Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα.

Με τον τρόπο αυτό ήθελε να εκφράσει την εναντίωση του ίδιου, και συναδέλφων του, στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

«Παρά τις προσπάθειες μας για την ανάγκη συλλογικότητας των διεκδικήσεων, δεν μπορέσαμε να τον μεταπείσουμε. Χθες έκανε γνωστό το αίτημα εγγράφως στην Αστυνομία και ζήτησε διευκολύνσεις για να περπατάει στην εθνική οδό. Το αίτημα απερρίφθη από την αστυνομία», αναφέρει σε ενημέρωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Εν συνεχεία ο κύριος Γιαννάκος έκανε γνωστό πως «ο τραυματιοφορέας ξεκίνησε να περπατά ασταμάτητα όλη τη νύκτα και το μεσημέρι σήμερα έφτασε στο Νοσοκομείο του Βόλου που ήταν ο πρώτος σταθμός. Κατέρρευσε από εξάντληση. Βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου.
Οι γιατροί τον προτρέπουν να κάνει εισαγωγή».

Εκείνος όμως επιμένει να συνεχίσει το δρόμο του για να φθάσει την Πέμπτη στην Αθήνα στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο υγείας.

«Εμείς τον παροτρύνουμε να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο ταξίδι με τα πόδια», επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος, επαναλαμβάνοντας πως «οι αγώνες είναι συλλογικοί».

«Όμως δεν μπορούμε να μην εξάρουμε την αγωνιστικότητα, την αυτοθυσία του συναδέλφου Τράπαλη Λάμπρου να διεκδικεί με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο τα αιτήματα μας. Πριν λίγο καιρό έκανε επί ημέρες απεργία πείνας στο προαύλιο του νοσοκομείου για κλαδικά μας αιτήματα. ΒΑΕ, Υγειονομικό επίδομα, μονιμοποίηση εκτάκτων κ.α..
Ο συνάδελφος είναι μάχιμος τραυματιοφορέας της πρώτης γραμμής που δεν έχει νοσήσει ποτέ από κορονοϊό, τηρεί τα μέτρα προστασίας με το παραπάνω και θέλει να είναι επιλογή του ο εμβολιασμός και όχι να του επιβληθεί», κατέληξε ο συνδικαλιστής.

Facebook Comments