ΑρχικήΕπικαιρότηταΗλεία: Με δηλητηρίαση 37 άτομα μετά από πανηγύρι στον Άγιο Γεώργιο (video)

Ηλεία: Με δηλητηρίαση 37 άτομα μετά από πανηγύρι στον Άγιο Γεώργιο (video)

Στην Ηλεία, τουλάχιστον 37 άνθρωποι βρέθηκαν από το χορό και τη διασκέδαση, στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, με τροφική δηλητηρίαση, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου. 

Όλοι συμμετείχαν στο εορταστικό τραπέζι και το πανηγύρι στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του TLive, οι πρώτοι ασθενείς ήταν δύο αδέρφια 15 και 16 ετών και η μητέρα τους ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν γαστρεντερίτιδα.

Αρχικά νόμιζαν ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, διαπιστώθηκε αμέσως ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στη κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια. Οι ασθενείς παρέμειναν στην βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους.

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης οδηγήθηκαν στο Κ.Υ. άνθρωποι από 15 έως και 90 ετών.

“Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό. Υπήρχε βραστό κρέας και γλυκά. Λίγη ώρα μετά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα”, είπε ο ιερέας της εκκλησίας που μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και συμπλήρωσε ότι κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τα αίτια της τροφικής δηλητηρίασης.