ΑρχικήΕπικαιρότηταΗμέρα Φροντιστή 2022: Επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση για την άνοια

Ημέρα Φροντιστή 2022: Επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση για την άνοια

Είκοσι χρόνια πριν, δύο συγγενείς ατόμων με άνοια και ένας γιατρός αποφάσιζαν να ιδρύσουν την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών με σκοπό υποστήριξη των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους.

20 χρόνια μετά, η Εταιρεία έχει ιδρύσει και λειτουργεί 5 Κέντρα Ημέρας στην Αττική, 94 Συμβουλευτικούς Σταθμούς για την Άνοια σε όλη την Ελλάδα, Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια, υπηρεσία Φροντίδας στο Σπίτι, ενώ κάθε χρόνο αναλαμβάνει πληθώρα πρωτοβουλιών, με σχετικές δραστηριότητες και εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού.

Όλα αυτά τα χρόνια περισσότερα από 110.000 άτομα με άνοια και οι φροντιστές τους έλαβαν υπηρεσίες, 11.000 οικογένειες συμμετείχαν στο πρόγραμμα της κατ’ οίκον φροντίδας ενώ 55.000 εξετάστηκαν στα Ιατρεία Μνήμης της Εταιρείας.

Η 19η Μαρτίου είναι η ημέρα του φροντιστή για άτομα με άνοια.

Οι φροντιστές των ατόμων με άνοια ήταν και εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο των δράσεων της Εταιρείας και θα είναι  οι πρωταγωνιστές της επετειακής εκδήλωσης που διοργανώνεται το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού της Ημέρας Φροντιστή Ατόμων με Άνοια.

Η Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, νευρολόγος – ψυχίατρος, Δρ. Παρασκευή Σακκά θα ανοίξει  την εκδήλωση απευθύνοντας χαιρετισμό και η υπεύθυνη Επικοινωνίας Πάτρα Μπλέκου θα παρουσιάσει τις δράσεις και τις, καθοριστικής σημασίας, παρεμβάσεις της Εταιρείας.

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά της covid -19, η εκδήλωση οργανώνεται και μεταδίδεται απευθείας διαδικτυακά, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα ζωντανής διαδραστικής παρέμβασης. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 721000 ή στην ηλεκτρονική φόρμα μέσω του συνδέσμου: http://bit.ly/3h7dFDm