Ίμια: Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για επεισόδιο με ελληνικά και τουρκικά πλοία

7 mins read

Τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, ανήμερα της 24ης επετείου από την κρίση των Ιμίων, μιλάνε για ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.

Η τουρκική αντιπολιτευτική εφημερίδα «Σοζτζού», δημοσιεύει και βίντεο με ελληνικά και τουρκικά πλοία του λιμενικού να έρχονται σήμερα αντιμέτωπα στις βραχονησίδες των Ιμίων. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής από νωρίς το πρωί σήμερα επιτηρούν τις βραχονησίδες πλησιάζοντας μέχρι 50 μέτρα τα Ίμια.

Την ίδια ώρα, 6 ελληνικά ψαροκάικα γύρω στις 11.30 το πρωί ξεκίνησαν από τη Λέρο και την Κάλυμνο και προσπάθησαν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια. Ωστόσο, δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής δεν τα άφησαν να πλησιάσουν και αποσύρθηκαν σε απόσταση περίπου 2 μιλίων.

Σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής απέπλευσαν από την Κω και την Κάλυμνο, αλλά μόλις είδαν τα τουρκικά πλοία αποσύρθηκαν στην Καλόλιμνο. Πάντως, την ώρα της έντασης, αναφέρει το ρεπορτάζ, τα τουρκικά ψαροκάικα που βρίσκονταν στα λιμάνια της Αλικαρνασσού απέφυγαν να κατευθυνθούν στην περιοχή των Ιμίων. Μάλιστα, ελληνικά και τουρκικά σκάφη πλησίασαν μαζί τους έως και 300 μέτρα.

Facebook Comments