Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ: Εύσημα στην Ελλάδα για τη μετεγκατάστση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

8 mins read

Δεκατέσσερα ασυνόδευτα παιδιά αναχώρησαν χτες από την Ελλάδα για να μετεγκατασταθούν στην Πορτογαλία.

Σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η νέα Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Μαρία Κλάρα Μάρτιν, τονίζει ότι «χάρη στην σκληρή δουλειά της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων με το μηχανισμό μετεγκατάστασης ασυνόδευτων στην ΕΕ, οι ζωές 1.000+ παιδιών έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια της συνεργασίας μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα παιδί κατάγεται από τη Συρία, πέντε από το Αφγανιστάν, ένα από τη Σομαλία, δύο από το Πακιστάν, ένα από το Μάλι, δύο από το Μπαγκλαντές και δύο από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Από την έναρξη του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων παιδιών που υλοποιεί η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εδώ και ένα χρόνο, συνολικά έχουν μεταφερθεί σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ 1.063 ασυνόδευτα παιδιά, από τα οποία το 93% είναι αγόρια και το 7% κορίτσια.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Τζιανλούκα Ρόκο, σημειώνει ότι μέσα από το συγκεκριμένο μηχανισμό «η Ειδική Γραμματεία έχει εδραιώσει ένα βιώσιμο εθνικό μηχανισμό για την υποστήριξη των ευάλωτων παιδιών».

Facebook Comments