ΑρχικήΕπικαιρότηταΗράκλειο: Ζωοκλέφτες κρέμασαν σε πάσσαλο ένα σκυλί & το έβλεπαν να χαροπαλεύει-...

Ηράκλειο: Ζωοκλέφτες κρέμασαν σε πάσσαλο ένα σκυλί & το έβλεπαν να χαροπαλεύει- Πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ

Στο Ηράκλειο όπως καταγγέλθηκε χτες στην αστυνομία, το βράδυ της 17ης προς της 18ης Ιανουαρίου, δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και αφαίρεσαν δύο αίγες, πέντε μεταλλικές ταΐστρες και στη συνέχεια κακοποίησαν θανάσιμα σκύλο εντός του ποιμνιοστασίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Πρόκειται για δύο άνδρες 24 και 28 ετών. Κατηγορούνται για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, ζωοκλοπή και κλοπή ενώ σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και αρχαιοτήτων.

Το βίντεο που έχει καταγράψει το σκηνικό της ζωοκλοπής προκαλεί οργή, καθώς ο ένας εκ των δραστών κρέμασε, έτσι επειδή έτσι του ήρθε, ένα από τα σκυλιά του ιδιοκτήτη!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive,το σκυλί έκανε χαρές στους δράστες, κουνούσε την ουρά του, όσο εκείνοι προσπαθούσαν να κλέψουν δύο κατσίκες. Με βάση τα όσα περιγράφουν αστυνομικοί κύκλοι, ο ένας εκ των δραστών, ο 26χρονος, πλησιάζει το σκυλί, του περνάει από το λαιμό ένα σχοινί και το κρεμάει από σιδερένια δοκό. Εκείνο σπαρταράει όσο ξεψυχά και ένα άλλο σκυλάκι κλαίει από κάτω ακριβώς. Την κάμερα την είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης του ποιμνιοστάσιου σε εσωτερικό χώρο και έτσι έχει καταγραφεί καρέ-κάρε το αποτρόπαιο θέαμα που εκτυλίχθηκε την Πέμπτη, σύμφωνα πάντα με το Cretalive.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ανδρών που προέβησαν στις παραπάνω πράξεις. Μάλιστα σήμερα σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των δύο ημεδαπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανιχνευτής μετάλλων, δύο αρχαία νομίσματα και φυσίγγια.

Σε βάρος ενός εκ των ημεδαπών επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για κακοποίηση και θανάτωση ζώου, που ανέρχεται στις 50 χιλιάδες ευρώ. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ