ΑρχικήΕπικαιρότηταIσχυρή έκρηξη στη Συγγρού - Τουλάχιστον ένας τραυματίας και μεγάλες καταστροφές

Iσχυρή έκρηξη στη Συγγρού – Τουλάχιστον ένας τραυματίας και μεγάλες καταστροφές

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 07:00 το πρωί σε κτίριο κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στην καρδιά της Αθήνας, στη λεωφόρο Συγγρού 3.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ως πιθανότερο αίτιο για την έκρηξη στο εξαώροφο εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή στο κτήριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία και αντιμετωπίστηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μετά την έκρηξη στο εξαώροφο κτίριο έπιασε φωτιά. Από την ισχυρή έκρηξη και το ωστικό κύμα, έγιναν καταστροφές σε πολλά κτίρια σε μεγάλη απόσταση, με τζάμια και τζαμαρίες να σπάνε και προσόψεις κτιρίων να καταρρέουν. Ζημιές υπάρχουν όχι μόνο στο αντίθετο ρεύμα αλλά και ένα οικοδομικό τετράγωνο “μέσα” από τη Συγγρού. Αντικείμενα από την έκρηξη εκτοξεύτηκαν πολλά μέτρα μακριά.

Εκρηξη στη Συγγρού

Εκρηξη στη Συγγρού

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις, Αστυνομία, καθώς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας υπάρχει ένας βαριά τραυματίας ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό. Πρόκειται για έναν 78χρονο που φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. Εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η αιτία της έκρηξη. Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει κλείσει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα.

Σημαντικές ζημιές και στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής 

Εκτεταμένες υλικές ζημίες υπέστη το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής στη Λ. Συγγρού 15-17 από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε γειτονικό κτίριο.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν
στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών προκειμένου να είναι λειτουργικό το σύνολο του κτιρίου. Από το ωστικό κύμα έχουν σπάσει τζάμια και έχουν σημειωθεί πτώσεις ψευδοροφών.