ΑρχικήΕπικαιρότηταΚ. Αγοραστός στο Action24: «Ήταν παρακινούμενη η ένταση στον καταυλισμό των Ρομά»

Κ. Αγοραστός στο Action24: «Ήταν παρακινούμενη η ένταση στον καταυλισμό των Ρομά»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ήταν καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή CovidNews, όπου μίλησε για τα 35 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα, αλλά και τα επεισόδια που προκλήθηκαν.

Αρχικά, ο κ. Αγοραστός είπε «ήδη το Ιατρικό Κέντρο, στο οποίο απευθύνθηκαν για να κάνουν το τεστ αντισωμάτων, έβγαλε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι το τεστ που τους έγινε ούτε αποκλείει ούτε επιβεβαιώνει την Covid19 και αναλύει ότι είναι τεστ αντισωμάτων».

Πρόσθεσε δε ότι «προκλήθηκε η όλη ένταση λόγω του ότι υπάρχουν κάποιοι μέσα στον πληθυσμό των Ρομά που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοϊός. Και κάποιοι από αυτούς παρακίνησαν και τους άλλους, έκαναν αυτό το τεστ αντισωμάτων το οποίο δεν δείχνει με αξιοπιστία αν έχεις ή δεν έχεις τον ιό. Και με αποδεικτικό στοιχείο – σημαία αυτό, έκαναν όλη την φασαρία».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σημείωσε ότι «αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς μέσα στον οικισμό έχουμε κάνει πάνω από 1.400 τεστ. Μέχρι σήμερα ουδέποτε αμφισβητήθηκε (η διαδικασία) ή αν αμφισβητούσε κάποιος, κάναμε δεύτερο τεστ ή και τρίτο τεστ με ευπρέπεια και με συνεννόηση» και συμπλήρωσε «ξαφνικά χωρίς λόγο και αιτία και σε μια διαδικασία που τους είπαμε ‘’ελάτε να σας ξανακάνουμε τεστ’’, προκλήθηκε μια μεγάλη ένταση.  Θεωρήθηκε ότι είναι ρατσιστικό αυτό που γίνεται ή σκόπιμα βγαίνουν λάθος τα τεστ».

«Αλλά πώς να κάνεις λάθος στα τεστ. Από τα 1.400 βγήκαν τα 109(συνολικά) θετικά», διερωτώθηκε.

Τόνισε δε ότι «ήταν παρακινούμενη η όλη η ιστορία».

Ερωτηθείς για τα ιδιωτικά Ιατρικά Κέντρα, ο κ. Αγοραστός σημείωσε «υπάρχουν άλλα τρία ιδιωτικά Ιατρικά Κέντρα, τα οποία κάνουν μοριακό τεστ, αλλά δεν απευθύνθηκαν σε αυτά. Απευθύνθηκαν σε αυτό που γίνεται τεστ αντισωμάτων».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μίλησε και για την μεταφορά των 35 ασθενών, όπως και στις σημερινές εντάσεις, λέγοντας ότι «και ο ΕΟΔΥ που ήρθε για να πάρει δείγματα αλλά και το λεωφορείο της Πυροσβεστικής βρήκαν αντίσταση από κάποιο σημείο και μετά, γιατί, ενώ όλα πήγαιναν καλά στην αρχή, ξαφνικά κινήθηκε αυτή η ένταση από αυτό το χαρτί και από αυτή την εξέταση των αντισωμάτων».

Και πρόσθεσε «τώρα τα πράγματα έχουν καταλαγιάσει και τα μέτρα θα τηρηθούν. Πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα έχει διευθετηθεί το ζήτημα με τα περισσότερα άτομα από τους 35».

Διευκρίνισε δε ότι 109 είναι τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «την τελευταία εβδομάδα έχουν γίνει 635 τεστ, 76 την Δευτέρα και χθες κάναμε 72 τεστ και περιμένουμε τα αποτελέσματα των τελευταίων τεστ».

Επιπλέον, ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι «οι μισοί και πλέον από τους 35 έχουν δηλώσει πως θέλουν να μεταφερθούν».

Κατέληξε, λέγοντας ότι η μετάδοση «πιστεύεται από τους ειδικούς ότι έγινε από μια κηδεία, όπου υπήρξε συγχρωτισμός», διευκρινίζοντας ότι πλέον έχουν τεθεί περιορισμοί κυκλοφορίας στην περιοχή.